Automatisera din säljprocess

Skapa personliga, helt automatiska säljprocesser. Trigga säljprocesserna baserat på sidor leads besöker eller formulär de fyller i. Kvalificera med uppföljande mail med mer info, och mät intresse med lead score. Vi hjälper dig med både strategin och utförandet, mäter vad som funkar, och optimerar!

Trigga olika automatiska säljprocesser för olika leads

Med Sharpspring kan du sätta upp fördefinierade, helt automatiska säljprocesser för olika leads beroende på vad de visat intresse för. Systemet ser vad de gör på din hemsida, samlar information, poängsätter dem, och grupperar dina leads i listor baserat på deras intresse. Du kan sedan använda detta för att fösa in dem i olika säljprocesser som passar just dem.

En säljprocess kan vara något så enkelt som att ett lead får ett trevligt email från sin dedikerade säljare efter att ha besökt en viss sida, till ett helt flöde som automatiskt dirigerar personen till olika sidor och följer upp med en serie email som är anpassade till vad personen sett och gjort innan.

Exempel på automatiska säljprocesser

Här är några exempel på hur företag vi jobbat med använder sig av automatiska säljprocesser:

  • Ett svenskt personaluthyrningsföretag har en serie guider. När ett lead laddat ner en guide och läst den får de uppföljande guider. När leadet även läser dessa guider ringer företaget upp kunden för att berätta mer i ett personligt möte. Detta har sparat tid, kortat säljprocessen eftersom man har byggt tillit redan innan mötet, och lett till ett antal nya kunder som man annars skulle ha missat.
  • En svensk mjukvaruutvecklare har skapat en 20-minuters videopresentation som visar produkten i detalj. Den som laddat ner och läst deras whitepaper på deras hemsida dirigeras man automatiskt till videon. Efter att ha sett videon får man ett mail med en länk till videon. Mailet sprids ofta av de som sett videon till chefer och beslutsfattare. Detta har halverat företagets säljprocess, som tidigare var 18 månader.
  • En svensk IT-hårdvaruåterförsäljare har även en e-handelssite för sina företagskunder. När man köpt vissa produkter är det ett tydligt tecken på att man kan vara intresserad på en större helhetslösning. Då kontaktar företaget kunden och frågar om de är intresserade av ett möte. På så sätt har de lyckats få till flera affärer som man annars skulle missat.
  • En annan svensk mjukvaruförsäljare brukade tidigare manuellt skicka en serie email till kontakter de hittade på LinkedIn i hopp om att få till ett möte. De höll reda på alla kontakter och mail i XL. Processen tog timmar varje dag. Idag kan de med hjälp av marketing automation på tre minuter lägga in en ny kontakt och trycka "Go", sedan sköter systemet resten. Flera nya funktioner har lagts till (bland annat annonsering innan mailen går ut, notifiering när någon klickar, och test av olika mail mot varandra) som gör att antal möten mångdubblats och med mindre tid.
SharpSpring

Hur SharpSpring automatisera din säljprocess

automatisera sälj med lead nurturing

Se allt dina leads gör och bygg en digital säljprocess

Digitalisera din säljprocess

En köpprocess är en serie insikter ditt lead behöver få innan de köper. Du kan definiera alla steg i ditt leads ideala köpresa och mäta var dina leads befinner sig i resan. Beroende på var de är kan du visa olika meddelanden i både dina mail, din hemsida, och guida säljaren till att prata om rätt saker.

Poängsätt dina leads

Med automatisk poängsättning kan du se vilka leads som är värda att jaga! Det är även en stark motivator för säljarna. Sharpspring kommer med ett bra fördefinierat poängsystem, men du kan sätta olika poäng på olika saker i detaljnivå. Poängen minskar automatisk ju längre tid det gått, så att gamla leads inte längre dyker upp. Och med regler och larm kan säljarna får reda på när någon bör kontaktas!

automatisk lead score för försäljning

Se vilka leads som är intressanta

bearbeta leads automatiskt

Skapa en serie händelser som triggas av något din kontakt gör

Bearbeta leads automatiskt

Bearbeta dina leads helt automatiskt. Med olika info beroende på vad de är intresserade av. Och precis när de visar intresse. Genom rätt information vid rätt tidpunkt får du fler klick och mer positiva svar! Då kan du notifiera dina säljare - t ex när någon tittar på prissidan - så att de kan ta kontakt. (Testa gärna vårt korttrick för att se hur det känns att få relevanta meddelanden!)

Kan man verkligen sälja helt automatiskt?

Vad är kundupplevelsen när säljprocessen automatiseras?

Nyfiken på mer? Se priser