B2B Retargeting med FunnelBud Ads 

Visste du att färre än 2% av dina websidebesökare konverterar under sina första besök? Det betyder att du inte når mer än 98% av alla de som besöker din sajt.

converted

Med FunnelBud Ads kan du öka antal leads från samma budget, och stärka ditt varumärke genom att fortsätta synas för rätt målgrupp. Funktionen kallas Retargeting, och är en integral del av en B2B annonseringsstrategi.

Vad är Retargeting?

En webbsida konverterar sällan en person på första besöket, oavsett hur bra den är. Med retargeting fortsätter du att synas för relevanta och intressanta målgrupper som inte konverterat ännu, på andra relevanta sajter (t ex Aftonbladet, Veckans Affärer, m.fl.). Detta håller dig top-of-mind på ett behagligt sätt, och ger din målgrupp möjligheten att komma tillbaka när de är redo att ta nästa steg.

retargeting

Varför är retargeting viktigt?

Retargeting ökar din ROI och minskar din kostnad kostnad per lead.
Matematiken är enkel:

Exempel 1 - Utan retargeting: Du spenderar 10000 kr för att få 1000 klick, varav 2% konverterar (20 leads). Kostnad per lead är 500 kr.

Utan retargeting


Exempel 2: Med retargeting:

 • Du spenderar 8500 kr på annonser för att få 850 klick, varav 2% konverterar (17 leads).
 • Du spenderar 1500 kr på retargeting på de 833 personerna som inte konverterade, varav 1% konverterar (8 leads).
 • Du har fått 25 leads för samma budget och kostnad per lead är 400 kr.
Med retargeting

Retargeting låter dig också vara top-of-mind hos potentiella kunder, vilket är ett stort ytterligare värde. Det är ett träffsäkert sätt att stärka ditt varumärke, eftersom upprepad synlighet stärker minnet.

Vad visar studier om retargeting?

 • 3 av 4 kunder såg retargeting-annonserna.
 • Den genomsnittliga CTR för retargeting-annonser är 10x jämfört med vanliga annonser
 • Retargeting minskade Cost-per-Click (CPC) med nästan 50%
 • Företag som hade retargeting-annonser ökade sin konverteringsgrad med upp till 150%

Hur fungerar retargeting?

När en person besöker din hemsida från en annons eller organisk källa som t ex Google placeras en cookie i deras webbläsare.

Den här cookien används för att identifiera personen när de besöker andra sidor på webben och dina retargeting annonser visas för dem.

Med FunnelBud annonsplattform kan du skapa olika målgupper utifrån flera olika faktorer, till exempel vilka sidor de har besökt och därmed rikta dina annonskampanjer direkt till dessa personer.

3 enkla steg för att komma igång med din första Retargeting-kampanj


 1. Välj en målgrupp som du vill vända dig till med retargeting-annonserna.
 2. Ladda upp dina annonsbilder.
 3. Sätt kampanjparametrar, t ex budget och annonsfrekvens, och starta kampanjen.
  .

Se en videodemo hur man skapar en retargeting-kampanj


SharpSpring

Skapa kampanjer med retargeting-annonser och få fler leads


En tjänst för alla plattformar

Med FunnelBud Ads behöver du inte oroa dig för att sätta upp retargeting annonser för alla dina olika sociala medie-plattformar. Sätt bara upp en kampanj i FunnelBud Ads så visas din annons över flera plattformar och sajter, både svenska och internationella baserat på var din målgrupp är. Det låter dig fokusera på att skapa fantastiskt innehåll och bra annonser, medan FunnelBud gör grovjobbet åt dig.

sharpspring ads

SharpSpring-annonser ansluter till flera olika plattformar, vilket ger dig en stor räckvidd.

lookalike

Skapa lookalike målgrupper så att du kan vända dig till fler leads.

Hitta din nisch, och skala sedan upp

Du har redan målgrupper och personas i FunnelBud. Med FunnelBud Ads kan du nu bygga en lookalike målgrupp, t ex prospekter som liknar dina nuvarande kunder. Att genera kvalitetslead har aldrig varit enklare.

.

Få en överblick eller fokusera på detaljerna

Med SharSpring Ads inbyggda rapporteringsfunktion får du en överblick över hur dina annonser presterar och vilka som behöver förbättras. Du kan också skapa dynamiska rapporter som hjälper dig att se den verkliga styrkan av retargeting samt din ROI.

dashboard

I annonspanelen har du har enkelt tillgång till kampanjrapporterna för dina retargeting-annonser.

SharpSpring: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad


SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med SharpSpring.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Inkluderade tjänster

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

VILL DU LÄRA DIG MER OM SHARPSPRING?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med härliga funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!