Komplett roadmap: Hur du kommer igång med Marketing Automation

Och vilka resultat det kan ge dig

 • Du vet att Marketing Automation-system skulle skapa bättre kunddialog och underlätta ditt jobb.
 • Men du är inte helt säker på var och hur du ska börja.
 • Och systemen känns krångliga och komplexa.

Hej, jag heter Yusuf. Jag var tidigare marketing automation-konsult, men bestämde mig för att börja erbjuda egna lösningar där hjälp ingår - så att man aldrig behöver fastna i vad man ska göra härnäst. I den här artikeln ska jag beskriva de exakta stegen för att komma igång med Marketing Automation.

Vad ska man göra först av allt när man skaffar ett Marketing Automation-system?

Jag träffar ofta bolag som vill börja med Inbound Marketing och Marketing Automation, men inte är säkra på hur. Vad ska göras och i vilken ordning?


Därför ska jag här skriva ner en steg-för-steg guide för exakt vad du behöver göra för att komma igång.

Guiden är baserad på min egen erfarenhet med över 80 bolag i egenskaperna marknadsansvarig på ett litet svenskt bolag, mitt tidigare liv som Hubspotkonsult, och nu med teamet på FunnelBud där vi hjälper bolag implementera våra system. Fokuset är B2B men guiden kan nog fungera även för B2C med några modifikationer. Målet är att snabbast och enklast ge resultat i form av leads, möten och affärer.

Så läs vidare om du vill få komplett guide för hur du kommer igång med Inbound Marketing och Marketing Automation!

Komponenterna: Vad ingår i din färdiga Marketing Automation-implementation?

Jag börjar med att lista upp alla enskilda komponenter som bör finnas på plats när vi är färdiga. Därefter ska jag göra en steg-för-steg checklista för vad du ska göra och i vilken ordning.


Vi börjar med komponenterna, nedan:


Du har optimerade kontaktformulär eller knappar som leder till kontaktsidor på hemsidan


Förvånande nog är det fortfarande många bolag jag träffar som inte har några kontaktformulär. Detta är den lägst hängande frukten, så börja med detta! Om du redan har kontaktformulär, fundera på om du kan placera dem på fler eller mer lättåtkomliga ställen.


Här är standardrekommendationer som vi "vet" fungerar bra baserat på best practice och våra egna erfarenheter:

 1. Direkt på startsidan, utan att tvinga besökaren att scrolla
 2. På Om oss-sidan
 3. I slutet på nyckelsidor


Följ och Conversionistas tips för hur du gör dina kontaktformulär enkla att fylla i.


När du har optimerat dina kontaktformulär har du säkrat upp att du inte missar de potentiellt allra hetaste leadsen sen när du ökar antal besök.


Du har "Prenumerera"-formulär på hemsidan


Kan kännas konstigt, speciellt om du inte har ett nyhetsbrev än, men skapa ett prenumerationsformulär på en gång ändå! Lägg den på diverse sidor, t ex på alla dina bloggposter (på högerkanten och längst ner), och i mitten på längre och mer välbesökta sidor (t ex på startsidan och i långa bloggposter).


Prenumerationsformuläret fångar upp besökare som är nyfikna och intresserade av att passivt hålla kontakten. Säkra upp så att du inte missar de här personerna.


Du har en grundläggande konvertering (t ex White paper eller trial-förfrågan) med efterföljande drip på hemsidan


Syftet med denna konverteringspunkt är att fånga upp personer som på ett lite mer aktivt sätt är intresserade av att lösa sitt problem, men ännu inte är redo att ta kontakt.


Skapa en guide eller ett White paper som hjälper kunden att få en bättre förståelse för problemet och hur ni löser det. Detta hjälper kunden samtidigt som det ökar er trovärdighet. Har du en mjukvaruprodukt kan en trial vara ett alternativ eller ett komplement.


Lägg din White paper (eller trialförfrågan) på en landningssida bakom ett formulär. Ge värde i utbyte mot deras emailadress. Lägg sen tydliga Calls-to-action (länkar i form av tydliga knappar eller bilder) på olika delar av din hemsidan för att driva besökare till landningssidan.


När man laddat ner ditt White paper (eller signat upp för trial) får man ett tackmail med innehållet. Därefter kan man få en drip (ett antal efterföljande mail) med ytterligare relevant och inspirerande innehåll och länkar. När dina kontakter klickar på breven ser du att de är intresserade och kan ta personlig kontakt.


Du har en regelbundet uppdaterad blogg och sociala medier med innehåll som attraherar er målgrupp


En blogg är ett utmärkt, kanske det bästa, sättet att attrahera ny trafik. Och det fungerar fortfarande.


Vad som inte fungerar är spamma med ointressanta och ogenomtänkta bloggposter bara för att få ut så mycket som möjligt. Vad som fungerar och troligen kommer att fortsätta fungera inom överskådlig framtid är artiklar som handlar om frågeställningar era kunder är intresserade av.


Varje bloggpost ger dig potentiella nya länkar utifrån, nya nyckelord som syns på Google, och stärkt intern SEO p.g.a. interna länkar.


Varje ny bloggpost ger dig även möjligheten att publicera ett inlägg med en länk på sociala medier. På så sätt får du även en tillfällig boost i trafik, där en del kommer att lika, sprida vidare, prenumerera och till och med gå vidare och läsa mer om din produkt och därefter be om kontakt.


Du har ett regelbundet nyhetsbrev som underhåller existerande kontakter


Många bolag har hundratals eller tusentals kontakter som de aldrig hör av sig till. Det kan vara kontakter från tidigare möten som ligger och skräpar i CRM-systemet, eller personer som laddat ner något material som aldrig följdes upp.


Många av dessa är potentiella köpare. I ett tidigare jobb där jag var ansvarig för marknadsföringen samlade vi under 3 års tid på oss nya leads, men om vi inte lyckades sälja låg de bara och skräpade i systemet. En dag bestämde vi oss för att ringa runt till dessa. Det visade sig att många köpt konkurrerande lösningar och vi kom fram till att vi förlorat många stora affärer för att vi inte höll kontakten.


Därför är det viktigt att både underhålla gamla kontakter (vara top-of-mind), och upptäcka när kontakten visar intresse. Ett system för nyhetsbrev med lead scoring-mekanismer kan hjälpa dig att göra detta.


Vet du inte vad du ska skriva i ditt nyhetsbrev? Återanvänd innehållet från din blogg! Lägg en kort ingress i toppen där VDn har ordet, och länka därefter olika sektioner till dina senaste bloggposter. Denna senare bit kan helt automatiseras, då ett bra nyhetsbrevsverktyg själv kan hämta era senaste bloggposter och tillhörande bild från hemsidan.


Du har Google Ads och sociala medie-annonser med tillhörande specialanpassade landningssidor som ger nya leads (som denna!)


Många bolag lägger pengar på annonser vars klick leder till hemsidan. Detta är ett stort slöseri!


Skicka istället varje klick till en egen specialanpassad landningssida som:

 1. Pratar om samma sak som annonsen
 2. Har en tydlig Call-to-Action (t ex ladda ner ett White paper om det som annonsen handlar om)
 3. Är optimerad för att konvertera


Har du flera annonser som riktar sig till olika sökord och segment bör du alltså ha flera landningssidor: En för varje annons. Det kommer att dramatiskt öka antal leads.


Ofta är det svårt att skapa sådana fristående och specialdesignade kampanjsidor som landningssidor. FunnelBuds funktion för landningssidor gör det superenkelt! Du bara drar och släpper moduler och ändrar sedan innehållet. Därför kan du skapa så många landningssidor du vill, en för varje annons.


Du har Facebook Lead Ads som ger dig nya leads rakt från Facebook


Facebook Lead Ads innebär att du kan fånga in leads från Facebook utan att ens behöva lämna plattformen. Dina leads åker rakt in i FunnelBud och får sin uppföljning.


Det är ett helt nytt sätt att fånga in nya leads som gör upplevelsen smidigare för både dig och ditt lead. Istället för att behöva klicka, lämna Facebook och fylla i sina kontaktuppgifter på en ny sida är deras uppgifter redan förifyllda i Facebook och de trycker bara OK.


Detta är ett komplement till metoden ovan för att få ännu fler leads.


Du "förlänger" dina fysiska kundmöten med specialanpassade uppföljande drips


Ett av de största problemen säljare har är att det ofta känns tjatigt att följa upp och se hur det går efter att man träffats. Hur kommer man runt det?


Genom att ge värde!


Det gör du genom att ha färdigbyggda, inspirerande flöden som är specialanpassade för olika typer av kunder. Under mötet frågar du "är det OK om jag lägger dig i vårt nyhetsbrev och skickar lite material jag tror kan vara intressant?". Om kontakten är intresserad får du oftast ett ja.


Därefter lägger du in dem i ett av dina färdiga dripkampanjer med inspirerande och nyttigt innehåll. Vissa mail kan handla om hur andra kunder i deras situation löste samma problem. Andra länkar till olika bloggposter och material på din hemsida som svarar på vanliga frågor.


Du kan göra denna drip så lång du vill, så länge du har tillräckligt med intressant material. Vill du vara mer avancerad kan du anpassa frekvensen så att om man inte klickar ökar väntetiden till nästa mail. Och när man klickar får du en notifiering och kan kolla om det är läge att återuppta kontakt.

Varför det är så viktigt att skapa en hel säljtratt och inte bara klick som går till hemsidan

Inom B2B tittar vi på ganska låga volymer av leads, men stora affärer. En enda förlorad affär kan vara värd flera tiotals eller hundratals tusen. Därför är det oerhört viktigt att ha ett system som inte bara genererar leads, men även bearbetar dessa leads med automatiserade flöden och säger till dig om dessa visar intresse.


Som ett exempel tittar vi på en av våra kunder som har en klickkostnad på 30 kr och en ganska låg klick-till-leadskonvertering på 4%. För denna kund ger en annonsbudget på 3 000 kr per månad 100 klick och 4 leads per månad. Hur många nya affärer skulle du få på ett år om du fick 4 leads varje månad som laddat ner ett White paper om din lösning?


(Notera att klickkostnaden kan variera stort beroende på vilken typ av lösning du säljer. Säljer du mer transaktionellt kan du få mycket lägre klickkostnad och många fler klick.)


I exemplet har den här kunden redan fått 10x pengarna tillbaka i stängda affärer, och har en pipeline med förväntat affärsvärde på 30x pengarna:

Adwords ROI report in SharpSpring

Bilden visar en kund som spenderat 14 000 kr på Google Ads och redan stängt affärer för 140 000 kr (10x pengarna). Deras förväntade affärsvärde är över 455 000 kr!

Din checklista: Hur du kommer igång - steg för steg!

Nu när vi listat upp alla enskilda komponenter ska vi titta på i vilken ordning du ska göra vad för att komma igång på det minst kostsamma, mest effektiva sättet och som ger snabbast resultat.

När jag skapar den här listan antar jag att vi börjar från noll. Men om du redan gjort något av stegen nedan kan du skippa dem.


Med det sagt, här är de steg jag rekommenderar för att komma igång med Inbound Marketing och Marketing Automation på snabbast och enklast sätt:

1. Det grundläggande för att få leads.

2. Uppföljning på dina leads.

3. Bonusar för att accelerera resultaten.

1. Börja med grundfixar på hemsidan


Lägg in kontaktformulär och prenumerationsformulär på hemsidan. Detta är den lägst hängande frukten och kan göras på bara någon dag.


Fundera på alla sidor där du skulle kunna ha ett kontaktformulär. Lägg in prenumerationsbrev på alla lite längre och populära bloggposter. Om möjligt, lägg ett "prenumerera"-formulär på högerspalten på alla bloggposter och i botten.


Fundera också på om du ska lägga en stor knapp som heter "Kontakta oss" på högerspalten på alla sidor (inkl. det första man ser på startsidan) och länka den till din kontaktsida där du har ett kontaktformulär.


Använd gärna formulär från ett Marketing Automation-system som FunnelBud för detta ändamål för att redan från start samla all historik om var de kom ifrån och vad de gjort på din hemsida, samt förbereda för kommande steg längre ner.


Med detta gjort slipper du missa potentiellt heta affärsmöjligheter och vi kan gå vidare till nästa steg.


2. Importera alla kontakter från eventuella andra system


Varför ska du ha flera olika system när du kan ha all din marknadsföring och försäljning i ett verktyg?


Vi hjälper dig att skapa listor och fält som segmenterar och gör det enkelt att skilja t ex kunder från icke-kunder, kontakter som visat intresse för olika produktgrupper, och andra typer av segment.


Du kan nu stänga av dina gamla system och förhoppningsvis både spara en slant och slippa olika data i olika system. Dessutom har vi lagt grunden för dina kommande nyhetsbrev, och du kan börja använda vårt CRM för att hantera alla dina kontakter och affärsmöjligheter på ett ställe.


Om du hellre vill behålla ditt gamla CRM sätter vi upp en synk så att heta kontakter från FunnelBud åker in i ditt CRM automatiskt och hålls uppdaterade i båda systemen.


3. Skapa din grundläggande konvertering (White paper eller guide) och skicka ut den i ditt första nyhetsbrev!


Skapa en White paper eller guide enligt rekommendationerna ovan. Gör den enkel till en början, bara för att få det gjort! Du kan förbättra den sen när du ser att folk faktiskt börjar ladda ner den.


Vill du skapa en riktigt snygg guide redan från start kan någon av våra partners inom Content Marketing hjälpa dig. Säg till oss så förmedlar vi kontakt.


Skicka sedan ut ett nyhetsbrev till alla kontakter i systemet och tipsa om din nya guide! Om du inte skickat nyhetsbrev förut kan du börja med en introduktion som förklarar varför de får brevet och hur de kan avanmäla sig. Detta är ett superbra sätt att rensa din lista. De som däremot klickar och läser guiden kan du sedan följa upp manuellt med. Fråga "vad tyckte du om guiden?" och återuppta på så sätt dialogen.


Nu har du rensat din lista och försäkrat dig om att du inte missar några gamla affärsmöjligheter som legat kvar i systemet sedan tidigare.


4. Skapa en annons och koppla på en landningssida


Välj ut en målgrupp eller ett speciellt sökord. Skapa sedan en landningssida specialanpassad för just dem. Lägg en tydlig Call-to-action på sidan, t ex att ladda ner en White paper som förklarar hur ni löser just deras problem.


Starta sedan en Adwords-annons och lägg en budget på 2 000 kr/månad för att mäta vilket resultat det ger.


Fungerar det bra kan du koppla på LinkedIn och Facebook. Och sedan öka på budgeten.


Nu har du din första leadsgenerator. Den här kommer ligga och generera nya leads (och kanske redan nu affärer?) åt dig, och samla data medan du jobbar vidare med kommande steg.


5. Skapa dina två första drip-automationer (ett för White paper och ett för säljmöten)


Du får nu regelbundet leads, och det kan vara bra att underhålla dem. Du kanske också funderar på hur du kan utnyttja ditt nya system för att försäkra dig om att nya kontakter från säljmöten du varit på inte glöms bort.


Därför skapar vi nu våra första drip-automationer: Ett automatiskt för White paper-nedladdningar, och ett som du manuellt lägger in kontakter i efter säljmöten.


Börja med att göra några enkla mail som följer upp med tips om annat material som kan vara intressant för dina kontakter. Om du inte har tillräckligt med material själv är det helt OK att länka till externa källor, så länge de är relevanta och stärker din poäng. Syftet är att hålla kontakt på ett hjälpsamt och trevligt sätt, ge värde, och vara top-of-mind.


Nu försäkrar du dig om att de leads som kommer in faktiskt får uppföljning, och du maximerar effekten av dina säljmöten. Samtidigt kan du se vad leadsen gör och vilka som är värda att (åter) ta upp kontakt med.


BONUS: Koppla på Facebook Lead Ads för att boosta antal leads


Nu när du har en bra leadsuppföljning skadar det inte att boosta antal leads du får. Vi kopplar på Facebook Lead Ads som kan ge dig en bra boost till en låg penning.


Du kan återanvända samma material och drips du byggde i de tidigare stegen.


BONUS: Skapa retargeting-annonser


Nu får ni in leads regelbundet, ni använder CRM-verktyget, och ni har uppdaterad information om era kontakter i systemet. Varför inte använda den informationen ni samlar om era kontakter för att även hålla kontakt på andra kanaler?


Börja med att skapa nya listor som innehåller olika typer av kontakter:

 1. Kontakter med affärsmöjligheter
 2. Kontakter som är existerande kunder
 3. Dela upp ovanstående listor ytterligare baserat på vad de läst på hemsidan och vilken produkt de äger


Skapa sedan flera olika annonser på Facebook - en annons för varje enskild lista. T ex kunder som äger produkt A men inte B, och affärsmöjligheter som visat intresse för olika produkter.


Koppla nu ihop era listor med era Facebook-annonser, så att varje kontakt ser annonser anpassade för just dem!


Nu har du ett nytt sätt att vara top-of-mind på ett relevant sätt utanför emailen. När en kontakt klickar på en annons och återvänder får du mail och kan återuppta dialogen.


6. Börja blogga, publicera på sociala medier och skicka ut nyhetsbrev regelbundet!


Nu har du alla grundläggande komponenter på plats, och det är dags att på allvar börja "göra marknadsföring".


Börja skriva bra innehåll. Publicera det på bloggen. Länka till varje ny bloggpost på olika sociala medier.  Be dina medarbetare sprida vidare. Och skicka ut ett nyhetsbrev en gång i månaden som sammanfattar dina senaste bloggposter.


Skapa tydliga interna processer för hur ofta ni ska blogga (helst en gång varannan vecka, men bäst är en eller två gånger i veckan). Skapa även tydliga processer för hur ni ska sprida bloggposterna på sociala medier och hur ni skickar nyhetsbrev.


Lär er över tid vilket innehåll som är intressant för er målgrupp. Ju längre ni fortsätter och ju bättre innehåll ni skriver, desto större kommer effekten att bli. Och med alla grundläggande komponenter från tidigare steg nu på plats kommer ni att maximera resultatet av ert jobb.

7. Upprepa och förbättra!


Nu har du gjort en iteration. Du har en grundläggande marknadsföringsmaskin som både skapar "buzz", genererar leads regelbundet, och som hela tiden ökar i effektivitet (genom ert regelbundna bloggande).


Nu är det dags att dra det en runda till. Gå igenom alla punkterna ovan och fundera på vilka komponenter ni kan förbättra och optimera:

 • Finns det fler White papers eller guider ni skulle kunna skriva?
 • Finns det andra ämnen ni bör prata om?
 • Kan ni personanpassa innehållet i era nyhetsbrev?
 • Ger annonserna ROI? Vilka bör ni byta ut och vilka kan ni förbättra?
 • Kan landningssidorna som annonserna leder till förbättras med nya Calls-to-action eller mer och bättre innehåll?
 • Kan ni uppdatera era drips med bättre material nu när ni har skapat många fler bloggposter och kanske fler White papers att länka till?
 • Kan ni göra era drips mer avancerade, t ex sänka frekvensen när kontakter inte klickar och öka den när de gör det?
 • Kan ni ändra i Lead Scoring-modellen så att bara leads som är intressanta hamnar i ert CRM?

Slutresultatet: Hur din färdiga Inbound- och Marketing Automation-maskin ser ut


Med checklistan ovan har jag försökt skapa en steg-för-steg guide som förklarar hur man enklast kommer igång med Inbound Marketing med hjälp av ett Marketing Automation-system.


Ditt slutresultat bör nu se ut ungefär så här:


 • Du har många och tydliga konverteringspunkter på hemsidan (White paper, nyhetsbrev, kontaktformulär)
 • Du har många ingångar från flera olika medier (bloggen, sociala medier, annonser) som ger nya besök och leder dem in till konverteringspunkterna
 • Du har ett inspirerande nyhetsbrev som ser till att ni är top-of-mind och upptäcker när en kontakt visar intresse
 • Du har uppföljningssekvenser ger fortsatt inspiration till både nya leads och efter kundmöten
 • Alla dina kontakter och all information om dina kontakter samlas på ett ställe, du har tydliga segment med kontakter i olika listor, och du kan mäta resultaten
 • Din kundvård känns mer professionell, värdegivande och inspirerande
 • Du har sinnesro eftersom du vet att era rutiner och automationer ser till att inga affärer missas eller glöms bort

Vill du ha ännu mer personliga tips?

Även om listan ovan kan vara en bra guide, vill många bolag ha ännu mer personliga tips om exakt vad de ska ha för formulär, leadmagneter, email, annonser och mer.


Om även du funderar på det kan du läsa vidare nedan för hur vi kan ge dig en helt personlig guideexakt vad du ska göra med ett marketing automation-system.

Tänk om jag kunde visa dig hur du kan ge din inboundmarknadsföring tillväxthormon på ett enkelt och snabbt sätt utan att behöva testa dig fram...

Låt mig introducera: FUNNELBUDS ULTIMATA INBOUNDANALYS

Vi går igenom din hemsida, dina nuvarande tillgångar, artiklar, formulär, flöden och sekvenser (helt online!). Därefter har vi (minst) två analyssamtal med dig där vi steg-för-steg får en djup förståelse för dina kunder, din säljprocess och deras köpprocess. Slutligen formulerar vi en strategi som kan boosta din förmåga att skapa kvalificerade säljleads genom högre konvertering, bättre innehåll och bättre automatiserad uppföljning med hjälp av Marketing Automation.


Om du redan idag har ett system kan du implementera dessa tips på en gång.


Om du inte har ett system kan du ändå implementera många av våra tips via diverse gratis eller lågkostnadssystem, eller titta på att låta FunnelBud göra allting åt dig med vårt system och våra tjänster. Det är helt upp till dig! Oavsett vad du väljer kommer granskningen att ge dig den exakta roadmappen du behöver för att komma igång snabbt, kostnadseffektivt, och enkelt.

 1. 1
  Få reda på exakt vilka kanaler och strategier som är rätt för dig för att få fler relevanta leads.
 2. 2
  Ta fram en plan för vilka uppföljningssekvenser för kunddialog, kvalificering och överlämning till sälj vi rekommenderar för just dig.
 3. 3
  Ta bort all osäkerhet kring ditt nästa steg - vet exakt vilken marknadsplan du ska följa för att nå dina mål.
FunnelBuds ultimata inboundanalys
En personlig analys som ger dig din exakta roadmap - snabbt och effektivt!

Inga förbindelser - endast en utvärdering om detta passar dig.

Vad andra säger om FunnelBud

profile-pic
Gary Downes VD, EMiR Software

FunnelBud stärker mitt team med kunskap och expertis

FunnelBud har hjälpt oss att uppnå mer med Marketing Automation på två månader än vad vi någonsin uppnått med andra byråer. Vår FunnelBud-konsult är helt och hållet inriktad på att stärka mitt team med kunskap och expertis och inte på att sälja ytterligare tjänster. Allt detta via en enkel månadslicens, inga gömda kostnader, inga ytterligare timmar som faktureras, bara konsistent bra service!

VI HAR FULL KONTROLL ÖVER EN PROCESS SOM ÄR MÄTBAR

Innan FunnelBud hade vi inte en bra överblick över våra leads, kunder och affärer. Idag har vi total kontroll, allt är mätbart, och arbetet har lett till ett ökat antal leads.

Aldrig hört "det går inte" från dem

Har ett nära samarbete med FunnelBud sedan 2019 då vi med hjälp av dem implementerade marketing automation i två bolag i vår koncern. Har sedan dag ett varit otroligt (!) imponerad över deras kunskap och service. Det bästa är att man får snabb och bra hjälp längs hela vägen, även efter implementation, vilket gör att MA-systemet växer och verkligen kan användas så som det är tänkt. För vår del har det varit en avgörande fördel i arbetet då vår marknadsavdelning inte är så stor och det skulle bli en stor investering att ta in specialister eller konsulter i samma utsträckning. Aldrig hört "det går inte" från dem; stort lösningsfokus och alltid nytänkande nyfikenhet på vårt bolag och bransch. Känner enormt förtroende för deras kunskap och rekommenderar dem med värme!

Boka ett gratis samtal idag!

Samtalet kostar ingenting. Vi kommer att diskutera dina behov och se om vår inboundanalys kan passa dig. Vi jobbar med B2B-bolag där en stor del av deras säljprocess är att skapa trovärdighet genom bra innehåll. Vi kommer att göra en initial bedömning på om du passar denna definition, och i så fall gå igenom exakt hur processen med att leverera vår analys skulle gå till. Beslutet tar du därefter!

FunnelBuds ultimata inboundanalys
En personlig analys som ger dig din exakta roadmap - snabbt och effektivt!

Inga förbindelser - endast en utvärdering om detta passar dig.

Se vad några fler kunder säger

FunnelBud är vår Marketing Automation Expert

Vi är väldigt imponerade av hur mycket FunnelBuds programvara tillhandahåller, och mängden expertis vi får från dem. Vi känner oss i trygga händer och kan fokusera på företagets tillväxt.

Vi har redan dubblerat antal leads!

Med hjälp av FunnelBuds professionella, strukturerade och sympatiska support gick implementationen av SharpSpring både snabbt och smidigt. På bara 3 månader har vi redan dubblerat antal leads. Vi är mycket nöjda.

FunnelBud har överträffat förväntningarna!

FunnelBud levererar ett system som klarar av 90% av de bästa konkurrenterna till en tredjedel av priset, och med support som både ingår och överträffat förväntningarna. A no-brainer.

Yusuf Young

FunnelBuds ägare

Om författaren

Efter att ha implementerat Inbound Marketing med framgångsrika resultat för sin före detta arbetsgivare gav sig Yusuf ut som egen konsult och hjälpa olika B2B-kunder med system som HubSpot, Salesforce, med flera. Problemet var dock att alla dessa kunder anlitade honom för att de köpt ett dyrt system som de inte riktigt lyckades hantera.

Därför grundade Yusuf FunnelBud, som inte bara säljer ett system, utan även inkluderar hjälp att använda alla systemets funktioner. Gör vi ett bra jobb vinner alla - vi och kunden!

Varför skulle du inte köpa vår inboundanalys?

Vi förstår att du precis hittat oss - du vet inte vilka vi är och vad vi gör. Tänk om vi inte levererar det vi utlovar? Tänk om vi levererar det men du inte kan använda tipsen i vår rapport? Tänk om vi försöker sälja på dig mer än du var villig att initialt signa upp för?


Låt oss gå igenom anledningarna till att du inte bör ta detta erbjudande och addressera dem en i taget.

Kan ni verkligen rekommendera en roadmap till mig på bara några möten och samtal?

Vi jobbar enbart med B2B-bolag vars produkter kräver en konsultativ säljprocess.


För sådana bolag finns det oftast bara ett antal möjliga generella taktiker för att få leads, ett antal möjliga för att bearbeta leads, och ett antal möjliga för att kvalificera och stänga leads. Frågan är bara vilka taktiker som fungerar för just dig.


Vi kan komma fram till detta genom att ta reda på viss specifik fakta om t ex din SEO, din pitch, dina kunder och annat.


På det kan vi använda vår erfarenhet av att ha jobbat med över 100 kunder för att ta fram exakta förslag på konverteringspunkter, innehåll, flöden och kvalificeringsprocesser som är med stor säkerhet vet kommer att vara de bästa för just dig.


Detta sparar dig ibland åratal av testande, eller ännu värre, att gå all in på en taktik för att få medelmåttiga resultat, när det finns taktiker som med mindre jobb skulle kunna ge dig mycket bättre resultat!

Kommer er roadmap att vara relevant eller är det bara en "fin rapport" med fluffiga ord som inte leder någon vart?

Ja, vår roadmap kommer att innehålla specifika förslag, t ex:

 • "Lägg en chatbot på sidorna ABC, med innehållet XYZ"
 • "Skapa en Whitepaper med titeln ABC och lägg den här på sida X: [Screenshot]"
 • "Lägg följande formulär på följande sidor: ..."
 • "Skapa en dripp-sekvens med följande mail: A, B, C, ... Den ska startas igång automatiskt efter att man fyllt i följande formulär: X, Y, Z."


Om du har system kan du använda ditt eget system för att göra detta.


Om du inte har system kommer vi att rekommendera gratisprogram (eller i vissa fall så nära gratis det går att komma) för att göra detta, eller berätta vad det skulle kosta att anlita FunnelBud.

Det här är nytt - och känns krånglig!

Ja, det är krångligt. Men vi har hjälpt kunder som dig att göra detta många gånger tidigare, och vi vet att alla kan! Det enda man behöver är rådgivning, tips på vägen, och coachning.


Det fina med att det känns krångligt just nu är att det betyder att när du väl har gjort det kommer du att ha lärt dig massor av nya spännande saker, och du kommer att känna att du kan så mycket mer än vad du kunde innan!


Om du efter att ha fått rapporten vill använda FunnelBuds system för att implementera förslagen ingår redan all coachning och till och med gemensam uppsättning av allt detta via delad skärm samtidigt som vi lär dig att bemästra allting!


Om du mot förmodan inte vill göra det själv utifrån vår rapport, men vill att vi gör det helt och hållet åt dig, så kan du även anlita oss. Men vi tror att alla tjänar på att du försöker själv, med vår hjälp :) Det kommer att kännas fantastiskt att ha gjort ett så bra jobb efteråt!

Att implementera era tips kommer att skapa oerhört mycket merjobb - som jag inte har tid med just nu!

Ja, det är en hel del jobb! Men allt behöver inte göras på en gång.


Vår roadmap kommer att vara formulerad så att du börjar med de lägst hängande frukterna - dvs det som är enklast att implementera men samtidigt ger stor effekt - först. Därefter steg för steg bygger vidare på mer och mer avancerade flöden.


Du behöver alltså inte bygga allting för att börja få resultat. Utan du kan göra det i din egen takt, och bara checka av de delar du har tid med just nu, över tid. Dina resultat kommer att öka och öka, ju mer du gör det. Men du bestämmer själv hur mycket tid du vill lägga, och när.


Som marknadsförare är förbättring av marknadsföringsprocesser det viktigaste du kan göra. Med vår roadmap kan du förbättra dem lite i taget, över tid, och börja med det som ger mest effekt först.

Jag har inget system så det spelar ingen roll hur mycket tips jag än får - jag kan ändå inte göra något med dem

Många av tipsen kommer du att kunna implementera helt utan system, eller med hjälp av gratisprogramvaror vi kommer att rekommendera åt dig.


Vissa saker kan kräva betalda programvaror, men då kommer vi att rekommendera de vi själva har testat och vet att de fungerar. Bara detta kommer att spara dig oerhört mycket tid på testande och utvärderande - du kommer direkt att få förslag på bara sådant du behöver, och som vi vet fungerar.


Skulle du vilja gå hela vägen är du välkommen att ta en titt på vårt allt-i-ett-system som ger dig allt du behöver i ett enda paket. Den har låg månadskostnad, men det bästa av allt är att det inte bara är ett system - utan du får med en egen konsult som hjälper dig att implementera allt du vill, som del av tjänsten så länge du behöver!

Fördelar

 • Du slipper ödsla tid på att testa.
 • Du slipper ödsla pengar på att göra sådant som inte ger bäst resultat.
 • Du får omedelbart svar på vilka taktiker som är bäst för dig.
 • Du kommer att lära dig jättemycket.
 • Dina resultat kommer att komma snabbare och billigare.
 • Det är en låg fast engångskostnad så risken är minimal - och du kommer att kunna använda tipsen vi ger dig i flera år framöver!
FunnelBuds ultimata inboundanalys
En personlig analys som ger dig din exakta roadmap - snabbt och effektivt!

Allt du får

 • En full analys av dina digitala tillgångar, inklusive SEO-genomgång, konverteringspunkter, och uppföljande sekvenser.
 • Djupgående online-workshops där vi analyserar dina målgrupper, hur du får leads, och din säljprocess.
 • Interna sessioner hos FunnelBud där våra bästa konsulter sluter samman och diskuterar de bästa strategierna för dig.
 • En online-presentation och en skriven rapport där vi går igenom allt vi funnit och den kompletta roadmap vi rekommenderar dig.
 • Inkluderar allt från optimeringar på hemsidan, till nya konverteringspunkter, till annonskampanjer, och uppföljande sekvenser.
 • Våra förslag kan implementeras med ett system ni har, billiga/gratis-applikationer, eller med hjälp av våra system - du väljer!

Inga förbindelser - endast en utvärdering om detta passar dig.

100% garanterad kundnöjdhet

Du är helt täckt av vår kundnöjdhetsgaranti. Tjänsten levereras i delsteg, och om du vid något tillfälle inte vill fortsätta till nästa steg får du pengarna tillbaka från förra steget och vi avbryter tjänsten. Du behöver inte förklara dig - bara säg till så får du pengarna från förra milstolpen tillbaka och behöver inte betala något mer.

Vanliga frågor

Jag är nyfiken - men kommer jag känna mig tvungen att köpa om jag har samtalet med er?

Hur länge tar leveransen?

Vad kostar hela analysen?

Vad kostar era efterföljande tjänster om jag vill fortsätta samarbeta med er efter att analysen är levererad?

Kommer rapporten att "sälja på mig" fler tjänster?

Kommer analysen att ge rekommendationer som främst främjar användningen av ert eget system?


P.S.: Du har hittat ett gyllene tillfälle att få svar på exakt vad du behöver göra för att komma igång med Marketing Automation. För en engångskostnad på ungefär 25 000 kr kan du få en fullfjädrad plan som kommer att hjälpa dig att uppnå de resultat du vill åt, och göra dig till hjälten på företaget.

Passa på att ta ett samtal och se vad det kan ge. Vi lovar att inte pressa på dig någonting, utan bara ge dig tips på hur du kan förbättra din marknadsföring.

2022 - FunnelBud