A/B testning - FunnelBud
Menu

A/B testning

Testa texter, erbjudanden och design mot varandra - både mail och hemsida.

Vad är A/B testning?

A/B testning är ett sätt att testa olika fraser, bilder och erbjudanden mot varandra för att se vilket som ger bäst resultat.

Istället för att gissa, argumentera och känna kan du testa. Skapa två eller flera variationer som innehåller de olika idéerna ni har och testa vilket som fungerar bäst.

Många av våra sidor här på FunnelBud har pågående A/B tester. Du kommer inte märka det eftersom en av flera variationer tilldelats dig. Men om du jämför det du ser med det någon du känner ser kan du se vissa skillnader. Testa t ex på framsidan där vi testar olika variationer av marketing automation mot varandra!

A/B testa presentation eller erbjudanden

De två vanligaste sakerna marknadsförare brukar A/B testa är:

  • ​Ett erbjudande som presenteras på olika sätt (variationer i text, bild, form)
  • Olika erbjudanden mot varandra (variationer i budskap och erbjudande)
A/B testa presentation

A/B testning av presentation innebär att du presenterar samma budskap på olika sätt. Om du A/B testar t ex en call to action så testar du olika bilder, variationer på ord, och form på knappen, men de leder alltid till samma sida.

A/B testa presentationer

A/B testa olika sätt att presentera ett erbjudande

Små skillnader i ordval och presentation kan ofta göra stor skillnad. Även erfarna marknadsförare med bra intuition blir ofta förvånade över vilken variation som ger störst utfall.

A/B testa erbjudanden

Går du ett steg längre kan du testa två helt olika erbjudanden mot varandra. Du kanske funderar på vilka aspekter av din produkt eller tjänst som är mest intressanta? Eller så kanske du till och med vill mäta vilken produkt eller tjänst du ska introducera härnäst?

I det fallet kan du visa två helt olika aspekter av din produkt eller tjänst, eller två helt olika tjänster, och se vilken som får mest klick.

A/B testa olika erbjudanden

A/B testa två helt olika erbjudanden mot varandra

​Istället för att gissa vad din målgrupp vill köpa kan du helt enkelt testa. Detta kommer göra så att du erbjuder de produkter, tjänster eller funktioner som är mest eftertraktade.

Verktyg för A/B testning

Det finns många olika verktyg för A/B testning. Men nästan alla faller inom tre kategorier:

  • ​Din hemsida
  • Dina mail
  • Dina appar

​Inom dessa kategorier rekommenderar vi på FunnelBud nedanstående.

Verktyg för att knyta A/B tester till specifika kontakter

Grunden i effektiv A/B testning är att kunna spara och använda information om dina kontakter i din marknadsföring. Det räcker inte med att bara se vilket erbjudande som fungerar bäst på din hemsida. För att vara effektiv behöver du även se vilka specifika kontakter som är intresserade av vilka erbjudanden, och sedan följa upp denna kunskap med riktad marknadsföring mot just dessa kontakter.

Därför är grunden i effektiv A/B testning ett verktyg som sparar, mäter och marknadsför till dina kontakter.

Vi erbjuder verktyget Sharpspring för detta ändamål.

Verktyg för A/B testning av hemsida och appar

För att mäta flöden som sker på din hemsida och dina appar och testa vilket erbjudande som fungerar bäst finns det ett otal verktyg på marknaden, men Google Analytics är gratis och fungerar enkelt och bra. Med det skapar du en eller flera variationer av hela sidor, och mäter vilka som fungerar bra baserat på vilket mål du vill uppnå (t ex sänka bounce rate eller öka konvertering till en  viss sida).

Slutligen finns det specifika plugins till din hemsida om du har den i WordPress, som gör att du kan testa olika rubriker och automatiskt utse en vinnare baserat på olika mål. Vår favorit här är WordPressutvecklarna Thrive Themes, och deras specifika plugins Thrive Leads som testar olika call to action knappar mot varandra, och Thrive Headline Optimizer som testar olika rubriker mot varandra. Dessa plugins sköter nästan hela jobbet åt dig.

Vill du veta mer om vårt helhetserbjudande kring digital marknadsföring, inklusive A/B testning?

Vi hjälper dig med följande kring A/B testning:

  • Analysera och identifiera potentiella "lågt hängande frukter" att A/B testa
  • Implementera A/B tester på hemsida och mail
  • Mäta och rapportera resultat
  • Verktyg för knyta resultat mot kontakter och marknadsföra till dem
  • Implementera dynamisk content marketing på hemsida och via mail baserat på resultat

​Tryck på någon av knapparna nedan så kommer vi att ta kontakt med dig!

Superlåga priser. ALLT INGÅR!