CRM-system - FunnelBud

CRM-system som ger dig leads och säljer

Tusentals kunder världen över och Sverige sköter sin försäljning med SharpSprings CRM.

profile-pic
Eva Norras Rehn Marketing & Communications, Qurant

Vi har redan dubblerat antal leads!

Med hjälp av FunnelBuds professionella, strukturerade och sympatiska support gick implementationen av SharpSpring både snabbt och smidigt. På bara 3 månader har vi redan dubblerat antal leads. Vi är mycket nöjda.

profile-pic
Ulf Lesley Group CMO, Strikersoft

FunnelBud har överträffat förväntningarna!

FunnelBud levererar ett system som klarar av 90% av de bästa konkurrenterna till en tredjedel av priset, och med support som både ingår och överträffat förväntningarna. A no-brainer.

Vad är ett CRM-system?

​CRM betyder Customer Relationship Management (Wikipedia). Ett CRM-system är verktyg som hjälper dig att hantera dina kundrelationer. Tidigare var det vanligt med lokalt installerade system, men idag är det vanligast med onlinebaserade CRM.

Alternativet till att ha ett CRM är att hantera alla sina kontakter i Outlook eller via Excel. Båda alternativ kan fungera när man är ensam säljare, men i ett bolag får man ut stort värde av att kunna ha alla företagets kontakter och affärsprocesser gemensamt. Ofta är det inte en, utan flera säljare som jobbar på en affär. Då kan t ex mailsynkning hjälpa alla säljarna att hålla koll på vad som sagts.

För säljchefen är ett CRM-verktyg ett oumbärligt hjälpmedel för att implementera en säljprocess, coacha säljarna genom den, och göra prognoser på vilka affärer som är på väg in.

Lokala vs. molnbaserade CRM

​De allra enklaste CRM-systemen installeras på din egen dator eller på en server hos ditt företag.

Säljare matar manuellt in uppgifter om sina kontakter, vad som sagts, och vilka affärer som är på väg in. Företaget kan då kan komma åt både kontaktinformation, manuellt inmatad historik och säljsiffror på ett ställe.

Molnbaserade CRM har idag näst intill helt ersatt lokalt installerade system. Molnet ger dig möjlighet att hämta information från andra databaser, komma åt din information var du än är - inklusive mobilen, och synka information med både era andra system och externa molntjänster.

Vad utmärker det bästa CRM-systemet?

De bästa CRM-systemen går från att vara informationssamlande system till informationsskapande system, och till slut till informationsagerande system:

 • CRM som samlar information: Säljarna matar in information som de vill kunna komma åt senare. Systemet blir bara så bra som datan som matas in.
 • CRM som skapar information: CRM-systemet skapar själv information om kontakter, kontakters intressen och rekommendationer. Säljarna får alltså ut mer än det de matat in.
 • CRM som agerar på information: CRM-systemet använder informationen som säljarna matat in och som den skapat till att aktivt hjälpa säljarna att bearbeta kontakter och sälja.

De informationsagerande systemen har ofta inbyggda Marketing automation-funktioner, eftersom ett av B2B-marknadsföringens främsta syften är att hjälpa säljarna. För dig innebär detta fler leads, information om vad kontakter gör på  hemsidan, och marknadsföring som anpassar sig till varje säljmöjlighet.

 1. Skapa leadmagneter bakom konverterande landningssidor
 2. Få besök och leads via blogg, annonser och sociala medier
 3. Följ upp med utbildande flöden
 4. Poängsätt, hitta de heta och se vad de gjort på hemsidan
 5. Ring, diskutera behov och bjud in till ett uppföljande möte

FRÅGOR?

SharpSpring

SharpSpring CRM ger dig och agerar på information om dina kontakter

skapa marknadsföringsprocess

Se var varje kontakt är i din marknadsföringsprocess

Full koll på vad dina kontakter gör och vad de är intresserade av


Se när dina kontakter blir aktiva, klickar på mail, går in på hemsidan och vad de läser. Heta och aktiva leads bubblar upp till ytan och du kan kika på deras senaste aktivitet och lägga på en uppföljning.

Säljprocesser och automationer som säljer åt dig


Skapa sekvenser av personliga uppföljningsmail för olika situationer. Schemalägg dem eller låt dem starta automatiskt beroende på vad din kontakt gör eller får för status. Få larm så fort en kontakt klickar i ett mail eller besöker din hemsida. Ha mallar redo för de vanligaste frågorna. Och se alla affärer i din pipeline med en enkel drag-and-drop-vy.

crm säljprocess

Håll koll på olika säljprocesser i ditt CRM

mät och optimera sälj- och marknadsföringsprocesserna

Mät och optimera sälj- och marknadsföringsprocesserna

Ständigt flöde av nya leads eller återaktiverade gamla leads från marknadsavdelningen


SharpSpring innehåller allt en marknadsavdelning behöver. Verktyg som hjälper dem att skapa förkvalificerade leads, och underhålla alla dina existerande kontakter med t ex nyhetsbrev och kampanjer tills intresset väcks igen. Marknadsavdelningens intresse blir ditt intresse: Heta leads som vill prata med dig rakt in i din CRM-vy. Kan det bli bättre? 

Alla CRM-funktioner

Spåra besök

Se var nya leads kommer ifrån eller vad kontakter gör på hemsidan. Tagga kontakter automatiskt och lägg dem i listor för uppföljning.

Läs mer >>​

Säljprocesser

Håll koll på alla dina affärsmöjligheter i på din säljtavla. Dra och släpp affärsmöjligheterna genom olika steg i säljprocessen. Ha koll på all försäljning och coacha säljarna.

Läs mer >>​

Säljautomationer

Värm upp nya leads med kvalificeringssekvenser. Skapa top-of-mind-sekvenser som följer upp åt dig. Aktivera relevant annonsering beroende på var i säljprocessen leads är.

Läs mer >>​

Emailsynk

Synka alla dina mail, från Office 365, Outlook, G Suite, Gmail eller vilken annan leverantör som helst, helt automatiskt. Få hela företagets kommunikation samlat i CRM-systemet!

Läs mer >>​

Få varma leads

Med marknadsföring inbyggt jobbar ditt marknadsteam för dina mål. Nya leads som är intresserade av kontakt ploppar upp i din säljtavla.

Läs mer >>​

Lead scoring

Få reda på vilka av dina hundratals eller tusentals kontakter som är heta just nu. Se vad de gjort och ta kontakt, prata om det de är intresserade av.

Läs mer >>​

SE ETT DEMO!

Vill du få ett personligt demo och se vad SharpSpring kan göra för dig? Klicka på knappen nedan så kontaktar våra experter dig och bokar tid för en genomgång.


Hur är bästa sättet att påbörja en säljprocess med ett kvalificerat lead?

Vi har alldeles för komplexa säljprocesser för att detta ska fungera

Tips: 6 saker du kan göra med ett proaktivt CRM-system

1

Få heta leads med inbound

Fångar du in minst 2% av era besökare på hemsidan? Jobba med Inbound marketing för att fånga in fler leads! De som visar stort intresse ploppar upp i din vy så du kan följa upp manuellt eller med en automatisk säljsekvens.

 • Fler och hetare leads
 • Automatisera din uppföljning
2

Var top-of-mind med kontakter

Håller du regelbunden kontakt utan irriterande "kolla läget"-mail? Tagga bara kontaktens intressen och låt relevanta Facebook-annonser, mailsekvenser och nyhetsmail från ditt marknadsteam sköta resten. När leads återvänder får du larm.

 • Var alltid top-of-mind
 • Mindre störigt för dina kontakter
3

Kors- och uppsälj på Facebook

Har ni flera produkter, eller kunder som köper flera gånger? Skapa regelbaserade kundlistor baserat på tidigare köpta produkter och tipsa om liknande produkter eller nästa gång det är dags att köpa. Få tillbaks kunderna och sälj mer till dem.

 • Sälj mer till varje kund
 • Fler återkommande kunder
4

Ge din säljprocess draghjälp

Tänk om du kunde fortsätta prata med dina pågående affärscase även efter mötet? Lägg in dem i systemet och tagga deras intressen så kan ditt system fortsätta kommunikationen med riktat material via mail, annonser och inbjudningar till event.

 • Påminn om nyttan även utanför mötet
 • Skapa en mer professionell köpresa
5

Bli bättre på cold calling

Funkar kalla samtal och mail? Med outreachflöden kan du omvandla kallt till ljummet. Låt systemet visa ditt budskap och företag via annonser, sedan maila en personlig drip. Ring de som klickar. Femdubbla antal personer som lyssnar.

 • Låt systemet värma upp kalla kontakter
 • Femdubbla antal personer som lyssnar
6

Automatisera på datum

Har din kontakt ett annat tidsbundet avtal? Lägg in datumet så sköter systemet resten. När det närmar sig får kontakten 1-2 mail från dig och hamnar i din ringlista. Du ser om de öppnat mailet och tar kontakt. Precis i tid inför nya upphandlingen.

 • Tappa inte bort de som säger "senare"
 • Din automatiska tidsbaserade rolodex!

Vill du se ett exempel? Testa vår egen Inbound marketing-process:

Vill du testa att bli marknadsförd till?

testa att få inbound marketing

Vill du känna på hur det är att bli marknadsförd till med hjälp av FunnelBud? Vi har skapat ett automatiskt flöde du kan skriva upp dig på och testa. Det är ca ett email i veckan under 5 veckors tid, där varje email med hjälp av videos, screenshots och roliga övningar visar hur systemet reagerar interaktivt baserat på vad du gör.

Inte bara CRM utan även marknadsföring

SharpSpring är ett allt-i-ett-system för både sälj och marknadsföring. Sköt hela din kundprocess, från första kontakt till stängd affär i ett system. Systemet erbjuds av FunnelBud som är som din egen IT-avdelning. Vi hjälper dig med all systemuppsättning, träning och konsultation löpande och utan kostnad.

Kraftfull och lättanvänt CRM >>

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen.


När marknadsföring sitter ihop med CRM händer något magiskt. Sälj och marknad börjar samarbeta. Marknad bollar in nya leads till sälj. Sälj tar draghjälp från marknad i affärsprocesser och kontaktbearbetning. Istället för två avdelningar får du ett sälj- och marknadsteam.

Komplett Marketing Automation >>

Snygga landningssidor, nyhetsbrev, automationer, kontaktsegmentering och mer. Allt du behöver för att göra inbound.


Du behöver inte koppla ihop många olika system för att få ett helhetsgrepp om din marknadsföring. Sköt istället allt i SharpSpring och spara både tid och pengar. Till skillnad från andra allt-i-ett-system är SharpSpring både billigt och enkelt.​

Alla Marketing Automation-funktioner >>​

Sveriges bästa hjälp >>

Vi hjälper dig med allt. Egen projektledare. Veckovis träning & konsultation. Design & mallar. Tekniska integrationer. Allt ingår.


Innan vi startade FunnelBud var vi Marketing automation-konsulter. Vi såg gång på gång hur krånglig teknik, brist på tid och kunskap, och dålig support ledde till misslyckade projekt. Med FunnelBud får du därför systemhjälp på köpet som andra betalar 20-40 000 kr/månad för.

All vår hjälp >>​

Superlåga priser. ALLT INGÅR!