Marketing Automation för svenska B2B-bolag

Tusentals kunder världen över och Sverige använder SharpSprings Marketing Automation-system.

Mikael Swartz

Mikael Swartz

Managing Director, Lennartsfors

Vi har full kontroll över en process som är mätbar

Innan FunnelBud hade vi inte en bra överblick över våra leads, kunder och affärer. Idag har vi total kontroll, allt är mätbart, och arbetet har lett till ett ökat antal leads.

Anders Borde

Anders Börde

Founder, Head of Product & Strategy, Moblrn

FunnelBud är vår Marketing Automation Expert

Vi är väldigt imponerade av hur mycket FunnelBuds programvara tillhandahåller, och mängden expertis vi får från dem. Vi känner oss i trygga händer och kan fokusera på företagets tillväxt.

Ulf Lesley

Group CMO, Strikersoft

FUNNELBUD HAR ÖVERTRÄFFAT FÖRVÄNTNINGARNA!

FunnelBud levererar ett system som klarar av 90% av de bästa konkurrenterna till en tredjedel av priset, och med support som både ingår och överträffat förväntningarna. A no-brainer.

Vad är Marketing Automation?

Marketing Automation är system som innehåller verktyg som marknadsföringsansvariga och marknadsföringschefer brukar använda för att sköta sin marknadsföring. Marketing automation-system brukar vara väldigt flexibla system som innehåller en stor mängd funktioner, men funktionerna är ihopknutna med varandra så att man ska slippa använda en mängd lösryckta och manuellt integrerade system.

Fördelen med att ha alla funktioner i ett system är att du har alla dina kontakter här och kan se all deras historik på en plats. Därmed kan du också segmentera dem i olika grupper och marknadsföra mer personligt till dem.

Marketing Automation-system innehåller även en mängd funktioner som hjälper dig att automatisera din marknadsföring. Till exempel kan verktygen hjälpa dig att schemalägga automatiska meddelanden på olika kanaler till dina kontakter beroende på vad de gör, skicka olika meddelanden beroende på vilken persona de har och var i köpresan de är, och anpassa ett och samma mail till olika kontakter beroende på deras intressen.

Flexibiliteten i ett Marketing Automation-system gör att du kan hantera en mängd olika marknadsföringsaktiviteter i ett enda system, bland annat:

Marketing Automation är helt enkelt verktyget som hjälper dig att realisera, effektivisera och automatisera din content marketing-strategi, kvalificera leads och skicka dem till sälj med det inbyggda CRM-systemet. (Läs mer om content marketing på Wikipedia).

Alla marknadsföringsaktiviteter samlas på ett ställe. Det gör ditt liv som marknadsförare lättare, och gör kommunikationen till dina kontakter mer träffsäker.

Marketing Automation med FunnelBud

Innan vi startade FunnelBud var vi Marketing Automation-konsulter och hjälpte företag implementera andra system. Det vanligaste problemet vi såg var (och är fortfarande) att företag inte har tid att lära sig och fullt ut utnyttja all teknik som erbjuds.

När du väljer system är det därför inte bara systemet du bör utvärdera. Utan även vilken support leverantören erbjuder.

När du väljer SharpSpring genom FunnelBud får du inte bara ett system. Du får även rådgivning och hjälp med implementering av kampanjer, processer och automationstänk som används av andra svenska bolag och fungerar i Sverige.

Vill du veta mer om hur vi hjälper andra svenska kunder med Marketing Automation?

5 fördelar med Marketing Automation

 • Allt på ett ställe
 • Ha full koll på alla dina kontakter
 • Marknadsför mer personligt
 • Se hela kundresan från första kontakt till hängiven kund
 • Spara tid och hinn med mer

Sveriges bästa Marketing automation-support

 • Full hjälp att migrera
 • Mallar för nyhetsbrev och landningssidor
 • Uppsättning av databas och automationer
 • Integrering mot andra system
 • Löpande träning och rådgivning

FRÅGOR?

SharpSpring

Sköt all din marknadsföring på ett ställe

Sharpspring Inbound Marketing Funnel

Skapa landningssidor som anpassar sig efter dina besökares preferenser

Få fler leads och automatisera din marknadsföring med Inbound Marketing


Nå ut med ditt innehåll via annonser och sociala medier. Locka med intressant innehåll på landningssidor som är enkla att skapa och anpassa. Följ upp automatiskt med vidareutbildande innehåll. Se när leads visar köpsignaler och sälj i det medföljande CRM-systemet.

Håll dina kontakter varma med personligt anpassade nyhetsbrev till olika segment


Skapa listor med kunder vs. prospekts eller vilka som tittat på produkt A vs. produkt B. Skapa personligt anpassade nyhetsbrev för varje segment. Nyhetsbreven är enkla att editera och vi hjälper dig skapa snygga mallar som följer best practices och guidelines för ditt varumärke!

Emailmarknadsföring och nyhetsbrev

Enkelt att skapa personanpassade nyhetsbrev som ändrar sig baserat på köpresan och intressen

Mäta ROI SharpSpring

Bevisa resultaten av din marknadsföring

Följ hela köpresan från första besök till stängd affär och bevisa dina resultat


SharpSpring håller reda på var leads kom ifrån (kanaler och kampanjer) och vilka steg de gått igenom. Därför kan du kan se se både vilka marknadsföringsaktiviteter som skapar leads som senare blir affär, och vilka delar av din säljprocess som är värdefull. Du kan analysera helheten, eller gå ner i individuella komponenter som specifika mail eller flöden. Det gör att du kan bevisa dina resultat och optimera din marknadsföring!

Alla Marketing Automation-funktioner i ett system

Email-marknadsföring

Supersnygga nyhetsbrev. Olika innehåll till olika mottagare. A/B-test. Mät öppningsfrekvens och klickfrekvens. Automatisera uppföljning.

Läs mer >>

Automatiserad marknadsföring

Automatiska sekvenser i snygga visuella diagram. Hantera event smidigare. Skicka personliga erbjudanden vid rätt läge. Skapa personliga köpresor i stor skala.

Läs mer >>

Segmentering

Samla alla kontakter och historik. Se hur leads hittade dig och sidor de besökt. Tilldela personas skapa segment automatiskt. Skapa personliga kampanjer.

Läs mer >>

B2B Chatbots

En B2B-chatbot förstår din köpares resa, hjälper dem framåt, och kopplar ihop er. Ökar både konverteringen och kundnöjdheten.

Läs mer >>

Personas

Håll reda på dina kontakters unika egenskaper och rikta innehåll bättre. Använd personas i automationer och dynamiskt innehåll.

Läs mer >>

Email-personalisering

Skicka ett och samma mail till alla i din lista men visa olika innehåll beroende på intressen eller tidigare handlingar. Få fler klick.

Läs mer >>

Bloggverktyg för fler besök

Blogga och få fler besök med SharpSprings SEO-optimerade och lättanvända bloggverktyg.

Läs mer >>

Landningssidor

Bygg leadsgenerande formulärsidor med enkelt drag-and-drop-interface. Skapa enkelt nya sidor för olika kampanjer och event. Koppla på automatisk uppföljning och få fler kvalificerade leads.

Läs mer >>

Mätbar marknadsföring

Mät öppning, klick och A/B-tester på email, konvertering på formulär, Adwords till affär, och hela vägen bakåt från avslutad affär till första visning.

Läs mer >>

Få fler leads

Integrerade verktyg som blogg, landningssidor, smarta formulär och dynamiskt innehåll på hemsidan som ger dig fler leads.

Läs mer >>

Allt-i-ett system

Alla digitala verktyg du behöver, ihopkopplade och lätta att använda. Både system och konsulter för en låg månadskostnad. Ett helhetspaket för att få fler affärer.

Läs mer >>

SharpSpring Ads

Visste du att färre än 2% av dina websidebesökare konverterar under sina första besök? Det betyder att du inte når mer än 98% av alla de som besöker din sajt.

Läs mer >>

Se ett demo!

Vill du få ett personligt demo och se vad SharpSpring kan göra för dig? Klicka på knappen nedan så kontaktar våra experter dig och bokar tid för en genomgång.

Tips: 6 saker du kan göra med Marketing automation

1

Skapa säljande inboundflöden

Fångar du in minst 2% av dina besökare på hemsidan? Följer du sedan upp? Erbjud din kunskap i gengäld mot emailadresser och följ upp med utbildande innehåll. Poängsätt aktiviteterna och för in i ditt CRM-system som nya heta leads.

 • Fler leads
 • Inga kontakter faller mellan stolarna

2

Leads från LinkedIn & Adwords

Slösar du pengar på klick som inte ger leads? Skapa temabaserade annonser med tillhörande landningssidor och uppföljande flöden så får du högkonverterande annonsflöden som blir egna säljkanaler.

 • Omvandla annonsklick till leads
 • Mätbar och bättre ROI på annonser

3

Återaktivera gamla leads

Samlas alla dina gamla leads på hög? Starta upp ett nyhetsbrev med personanpassade aktiveringsflöden! Smarta nyhetsbrev visar olika aktiveringserbjudanden för olika leads. Skicka till mer säljande flöden vid intresse.

 • Var top-of-mind med gamla dina leads
 • Återuppta kontakt när läget är rätt

4

Visa relevanta Facebook-ads

Skjuter du ut i det vilda på Facebook? Skapa riktade listor i SharpSpring och visa dem relevanta annonser. Skapa unika annonser baserat på tidigare köpta produkter för merförsäljning, intressen, eller till affärsmöjligheter som avstannat.

 • Sälj relaterade produkter till kunder
 • Behåll kontakt på externa kanaler

5

Stötta säljarnas affärsprocesser

Jobbar säljarna för sig? Ser de värdet av din marknadsföring? Stötta dem i affärsprocesserna med riktat material via mail, annonser och inbjudningar till event baserat på hur långt en affär kommit, kontakternas roller, och vad de pratat om.

 • Bli delaktig i och hjälp till med säljet
 • Skapa en mer professionell köpresa

6

Förläng dina event

Bibehåller du kontakt med deltagare på event? Hur vet sälj vilka som är potentiella köpare? Sprider deltagarna ordet vidare? Följ upp event genom att tacka de som kom, skicka material till de som inte kom, och se vilka som visar köpsignaler.

 • Förläng effekten av dina event
 • Koppla event direkt till merförsäljning

Vill du se ett exempel? Testa vår egen Inbound marketing-process:

SharpSpring

SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi på FunnelBud erbjuder det i Sverige till ett lågt pris där både uppsättning, anpassningar och hjälp med automationer och affärsprocesser ingår.

Komplett Marketing Automation

Snygga landningssidor, nyhetsbrev, automationer, kontaktsegmentering och mer. Allt du behöver för att göra inbound.


Du behöver inte koppla ihop många olika system för att få ett helhetsgrepp om din marknadsföring. Sköt istället allt i SharpSpring och spara både tid och pengar. Till skillnad från andra allt-i-ett-system är SharpSpring både billigt och enkelt.

Alla Marketing Automation-funktioner

Kraftfull och lättanvänt CRM

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen.


När marknadsföring sitter ihop med CRM händer något magiskt. Sälj och marknad börjar samarbeta. Marknad bollar in nya leads till sälj. Sälj tar draghjälp från marknad i affärsprocesser och kontaktbearbetning. Istället för två avdelningar får du ett sälj- och marknadsteam.

Alla CRM-funktioner

Sveriges bästa hjälp

Vi hjälper dig med allt. Egen projektledare. Veckovis träning & konsultation. Design & mallar. Tekniska integrationer. Allt ingår.


Innan vi startade FunnelBud var vi Marketing automation-konsulter. Vi såg gång på gång hur krånglig teknik, brist på tid och kunskap, och dålig support ledde till misslyckade projekt. Med FunnelBud får du därför systemhjälp på köpet som andra betalar 20-40 000 kr/månad för.

All hjälp som ingår