3 misstag som säljare gör när de använder CRM-system

Ett CRM-system hjälper företag att synkronisera och ha koll på alla affärer och vad säljarna gör. Du har all kommunikation på ett ställe, viktig information om varje kund och kan sätta upp automationer för att både spara tid och se till så att inget faller mellan stolarna.

Men även om dessa system kan vara till en enorm hjälp är det viktigt att de används på rätt sätt för att faktiskt få ut något av dem. I den här bloggposten kommer vi att gå igenom 3 misstag som säljare gör när de använder CRM-system och hur man kan undvika dem.

Du matar inte in all information.

För att ett CRM-system ska vara användbart är det viktigt att det är uppdaterat. Lägg till vad som har bestämts, information som framkommit i möten, alla kontaktpersoner och nästa steg för en kund. På det sättet kan både du och andra ha koll och om en säljare slutar kan en annan enkelt ta över eftersom all information är samlad.

Du sätter inte upp automatiska flöden

CRM kan vara en stor tidssparare och hjälpa till att hålla koll på allt som behövs göras. Men för det måste du också uttnyttja funktionerna. Att sätta upp automatiska flöden med repetitiva uppgifter, uppföljningar och påminnelser är, näst efter att hålla kontakterna uppdaterade, ett av det viktigaste du kan göra för att verkligen få ut något av systemet. Låt det jobba åt dig så att du kan lägga tid på annat.

Alla säljare är inte med på tåget

För att ett CRM ska fungera för en organisation är det viktigt att alla är med på tåget pch använder det. Det blir lätt rörigt om en del matar in information i systemet medan andra fortfarande sitter i Excel. Gör upp i förhand om att ni nu ska byta och se till att alla säljare får träning och förstår vad de ska göra. 

Slutsats

Med några enkla rutiner, en inital uppsättning av funktioner och kommunikation med alla säljare kan du få ditt CRM-system att jobba åt dig. Det kommer spara tid, huvudvärk och inte minst, du kommer få fler vunna affärer.

OM FÖRFATTAREN

FunnelBud

Lär dig mer om inbound marketing och CRM