4 automationer som sparar tid och håller ordning och reda

Automationer för både marknadsföring och sälj kan spara tid, se till att inga uppgifter missas och du är säker på att all information skickas ut. Här kommer 4 automationer som du bör ha uppsatt (som finns som färdiga mallar i FunnelBud Flow)

Webinarie-registering

Att sätta upp en automation för hela webinarie-processen är ett enkelt sätt att spara tid. En bra grundautomation kan se ut på följande sätt:

När någon registrerar sig för ett webinarie (till exempel genom att fylla i ett formulär) så skickar du ut ett bekräftelsemail. Sedan skickar du ut ett antal påminnelser, med start några dagar innan själva webinariet sedan samma dag och därefter 1 timme innan och 10 minuter innan. Det här kan med fördel kombineras med sms där de två sista påminnelserna också skickas ut som sms

Mötesbokning: Bekräftelse och påminnelse

Det är ett enkelt sätt att se till att kontakten inte glömmer bort mötet, att all information inför träffen skickas ut och att kontakten dessutom kan boka om om något kommit emellan. 

Automation triggas av en mötesbokning och därefter skickas ett bekräftelsemail eller sms ut. Allt eftersom mötet närmar sig skickar du ut påminnelser. Du kan dessutom lägga till dokument, instruktioner eller förberedelser i mailet eller sms:et så att kontakten får all information de behöver inför mötet.

Ombokning om de inte dök upp på mötet

Om du hade ett möte inbokat men kontakten inte kom så kan du skicka ut ett automatiskt mail eller sms där du ber att de bokar om och en länk till till din kalender.

På det här viset behöver du inte följa upp manuellt och dessutom riskerar inga möten att falla mellan stolarna för att du glömde att be dem boka om.

Missade samtal: Följ upp automatiskt

Om du som säljare missar ett samtal, var i ett annat samtal eller att det gick till röstbrevlådan så kan du följa upp automatiskt med ett sms som till exempel undrar när det passar att du ringer upp igen. 

Du kan dessutom sätta upp en “task” åt dig själv att följa upp för att vara säker på att du inte glömmer att ringa tillbaka om kontakten inte själv bokar om på länken.

OM FÖRFATTAREN

FunnelBud

Lär dig mer om inbound marketing och CRM