Coola CRM-funktioner för svenska B2B-bolag

Idag är CRM-system och deras mest grundläggande funktioner välkända: Säljtavlor, affärer, rapporter och att göra-uppgifter. Men, vilka andra funktioner finns det som du kanske inte visste? Här går vi igenom 7 stycken du hittar i både FunnelBud Flow och i vissa andra CRM-system. 

1. Se kontaktens aktivitet på din hemsida

Många CRM-system låter dig se vilka sidor en kontakt besöker på hemsidan. Värdefullt får både sälj och marknad som får mer information vad personen är intresserad av. 

 2. Se vilka länkar en kontakt klickar

Oavsett om det är marknad som skickar ut ett erbjudande eller sälj som skickar ut en offert så vill du säkert veta om, och vilka, som klickat på länken. Det kan du göra i många CRM-system och vissa låter dig också skapa automationer baserat på kontaktens beteende så att du kan skicka ut en notifikation till en säljare, till exempel.

 3. Automatiskt skapa en ny kontakt när någon ringer dig. 

I FunnelBud Flow skapas en kontakt automatiskt om de ringer dig. Det sparar tid och inga leads glöms bort eller faller mellan stolarna. Dessutom taggar systemet var de kommer ifrån så att du kan se vilka marknadskanaler som fungerar bäst.

 4. Skapa kampanjrapporter för både formulär och samtal.

I FunnelBud Flow kan du skapa rapporter för vilka marknadskampanjer som fungerar bäst och de tar med både leads som inkommit via formulär och leads som ringt er direkt. Så oavsett om det är en tidningsannons eller digital kampanj så får ni en överblick över resultaten.

 5. Ge anpassade erbjudanden direkt till kontakten när de ringer dig.

Oavsett om det handlar om ert senaste erbjudande eller öppettider så kan du sätta upp ett röstmeddelande i FunnelBud Flow som spelas upp för kontakten när hen ringer dig. Ge rätt information och ett bra första intryck direkt. 

 6. Bli notifierad direkt när någon fyller i ett formulär.

De flesta CRM-system låter dig få en email-notifikation när någon fyller i ett formulär så att du kan följa upp. I FunnelBud Flow kan du också få ett automatiskt samtal med ett röstmeddelande som meddelar att någon vill komma i kontakt med er. Det gör att ni kan svara snabbare på viktiga meddelanden.

 7. Kalla email-automationer

Vissa CRM-system låter dig skicka ut kalla emails och till och med sätta upp automationer med uppföljningsmail, autoresponder eller förinställda meddelanden. Det gör det enklare att köra prospekteringskampanjer när allting går ut direkt ifrån ditt CRM-system.

OM FÖRFATTAREN

FunnelBud

Lär dig mer om inbound marketing och CRM