Inbound Marketing 

Inbound marketing är ett sätt att sätta ihop content marketing, SEO, optimering, konverteringspunkter och automation för att ge dig besök och leads.

Vad är inbound marketing?

Inbound marketing är konsten att få leads att hitta dig, istället för tvärtom.

När du skriver bra innehåll sprids detta naturligen. Dessutom är varje sida du skriver en till sida som rankar på Google.

Inbound marketing driver besök och levererar insikter

Det finns två typer av bloggposter: Besöksdrivande och insiktsdrivande.

Besöksdrivande handlar om symptom din målgrupp upplever. Det är detta din målgrupp söker på, och du dyker upp i deras sökresultat.

Därifrån länkar du dem till insiktsdrivande bloggposter. Dessa hjälper din målgrupp att förstå sina symptom.

Som leverantör har du mycket att lära ut om de problem du löser - dvs de problem din målgrupp upplever. Vi hjälper dig att blogga på ett sätt som driver både trafik och leads.

Varje bloggpost kommer att driva trafik för dig i många år framöver eftersom den syns i sökresultaten. Blogga regelbundet så bygger du sakta men säkert upp en bas med nya besökare varje månad. Dessa kan du sedan omvandla till affärer.

Inbound marketing konverterar besökare till leads

När du ger dina besökare insikter stärker du ditt varumärke och ökar tilliten. De vill lära sig mer. Då har du chansen att fånga in dem till leads genom att erbjuda fördjupningsmaterial som guider eller till och med samtal.

Avancerade marknadsförare använder sig av interaktiva konverteringspunkter som ROI-räknare.

Med tilliten du byggt upp erbjuder du dina fördjupningar i gengäld mot en emailadress och eventuellt annan information om din besökare. T ex deras jobbtitel och vad de är intresserade av. Därmed har du fått ett lead.

En OK optimerad sida bör konvertera 2-3% av alla sina besökare till leads.

Vi hjälper dig att öka din konvertering genom att följa väl beprövade strategier för B2B marknadsföring som vi använder hos våra andra kunder, mäta och testa vad som funkar bäst med A/B tester, och skapa dynamiska hemsidor som visar olika besökare det just de är intresserade av.

Inbound marketing skapar en interaktiv säljprocess

När en person blir lead säger det dig mycket om vad de är intresserade av.

Därför kan du skapa personliga säljprocesser som följer upp varje konverteringspunkt. Du kan ha helt automatiska säljprocesser som kvalificerar dina leads, eller notifiera dina säljare när viktiga saker händer så att de kan följa upp manuellt.

Du kan också integrera dessa processer med annonsering på t ex LinkedIn och/eller Facebook, och därmed följa med din kund i köpresan. Eftersom du vet vad de är intresserade av kan du visa endast annonser som de bör vara intresserade av.

Våra tjänster kring inbound marketing

Vi hjälper dig med följande kring inbound marketing:

  • Ta fram en strategi - t ex vad ska du blogga om för att få besök och leads? Hur kan vår metodologi för inbound marketing appliceras på dig?
  • Skriva innehåll, antingen själva eller genom någon av våra partners som vi tror passar just dig. Vi ansvarar alltid för slutleveransen och ser till att innehållet passar med din övergripande strategi.
  • Sätta upp tekniken kring inbound marketing, så du får en fungerande inboundapparat. Du använder vårt allt-i-ett-system för marketing automation och sätter upp den åt dig (eller ger dig den träning du behöver om du vill sköta den själv).
  • Gör din hemsida dynamisk, så att när du samlar in leads så använder du faktiskt informationen om dem för att presentera något personligt.
  • Rapporterar, coachar och hjälper dig att optimera din inbound marketing, så du hela tiden maximerar dina resultat.

Tryck på någon av knapparna nedan så kommer vi att ta kontakt med dig!

Ladda ner din checklista:

6 steg för att komma igång med inbound marketing