Marketing Funnels - FunnelBud

Marketing Funnels

Få besök, konvertera till leads, följ upp och kvalificera automatiskt.

Varför marketing funnels?

En marketing funnel är en automatiskt process som skaffar besökare, konverterar dem till leads, följer upp med relevant material, och beroende på leadets beteende kvalificerar dem till ett säljfärdigt lead.

Det är i grunden content marketing men ihopsatt till ett flöde som automatiserar din marknadsföring.

Det ger dig också en systematisk metod för att testa, hitta och optimera content.

Hur en marketing funnel fungerar

En marketing funnel är ett ihopsatt flöde som består av dessa komponenter, där allt kretsar kring ett utvalt ämne:

 1. Bloggposter om ämnet
 2. Poster på sociala medier som länkar till dessa bloggposter
 3. Ett djupare insiktsbaserat innehåll kring ämnet på en landningssida
 4. Ett uppföljande emailmarknadsföringsflöde som relaterar till ovanstående innehåll
 5. En case study om en kund som använt de insikter du skrivit om ovan

Sätter du ihop ovanstående till ett flöde får du en marketing funnel:

marketing funnel

Hela marketing funneln handlar om ett specifikt ämne. Men ju längre till vänster du går, desto mer kundfokuserad blir den (dvs den handlar om kundernas problem). Och ju längre till höger du går, desto mer lösningsfokuserad blir den (dvs den handlar om dina lösningar).

Vänstra delen fångar upp intresse. Poster på sociala medier (speciellt sponsrade sådana, som du kan rikta) fångar upp intresse proaktivt. Bloggposter fångar upp intresse reaktivt, då de är fokuserade på relaterade problem som din målgrupp upplever och därmed söker på.

Innehållet i dina bloggposter utgår från dina kunders upplevda symptom, och ger dem insikter som positionerar in din lösning i samband med dessa symptom.

​Det första djupare innehållet utgår helt och hållet från insikterna.

Och de efterföljande mailen, som länkar till ditt case study, utgår från hur man med hjälp av din lösning kan applicera dessa insikter.

Därmed utgår din marketing funnel från symptom som din målgrupp upplever, och kopplar ihop dessa symptom med din lösning. Flödet känns naturligt, och ​är hela tiden relevant.

En systematisk metod för att använda marketing funnels för att förbättra din säljprocess

​Det främsta syftet med en marketing funnel är att skapa en riktad, automatisk säljprocess för en målgrupp med ett specifikt intresse eller specifika upplevda problem.

I början har du troligen bara idéer om vilka intressen din målgrupp har eller vilka problem de söker på. Därför är det första steget att testa.

 • 1: Testa
 • 2: Förläng
 • 3: Öka
 • 4: Sälj
 • 5: Optimera
Optimera din marketing funnel

Nu har du en helt automatiskt marketing funnel som genererar säljfärdiga leads på löpande band. Du kan nu göra en av två saker:

Alt. 1: Skapa fler marketing funnels kring andra ämnen.

Alt 2: Optimera den marketing funnel du har.

​Förslagsvis bör du optimera den du har så gott det går innan du går vidare och skapar fler. Detta för att man oftast med ganska enkla medel kan kräma ut mer ur den funnel man skapat.

Här är några tips på hur du kan optimera:

 • ​Ta den post på sociala medier som fått flest klick, och sponsra den genom annonseringsverktygen som finns på sociala medier.
 • Skapa variationer av samma post och sponsra även dem, och välj sedan ut den som ger flest klick till billigast pris.
 • Titta på de bloggposter som får minst besök från Google, och testa att ändra rubriker och innehåll för att SEO-optimera dina bloggposter.
 • Titta på de bloggposter som har lägst conversion rate (dvs minst klick för att gå och ladda ner din fördjupning). A/B-testa att ändra texten i länkarna och se om fler klickar.
 • Titta på de email du klickar ut, hitta den som får minst klick-rate, och skriv om den. Använd A/B-testning för att testa olika varianter och välj den som gör bäst ifrån sig.

Vill du att vi ska skapa hög-konverterande marketing funnels åt dig?

Vi erbjuder både verktygen och konsultationen du behöver för att skapa marketing funnels som ökar din försäljning:

 • Strategi: Förstå din målgrupp och ta fram förslag på potentiella funnels
 • Content: Skapa innehållet för dina funnels, inklusive blogg, poster på sociala medier, fördjupningsguider, uppföljande mail och case studies.
 • Optimering: Optimera dina funnels genom att mäta, hitta flaskhalsar, A/B-testa förbättringar, och implementera förbättringar.
 • System: När du köper tjänster av oss får du med ett allt-i-ett-system för marketing automation. Systemet innehåller allt du behöver för att göra marketing funnels: Bloggverktyg, landningssidor och formulär, kontaktdatabas, emailmarknadsföring och CRM.

​Tryck på någon av knapparna nedan så kommer vi att ta kontakt med dig!

Superlåga priser. ALLT INGÅR!