SEO optimera 

SEO-optimera så rätt sökord syns på sökmotorer för rätt personer. Få fler besök, leads och kunder.

Grunderna i SEO-optimering

SEO-optimering är en marknadsplats där olika websidor tävlar om att synas på sökmotorer för rätt sökningar. Sökmotorerna (t ex Google) är medlare som försöker förstå vilka sidor som svarar bäst på olika sökningar.

Förr i tiden kunde man genom tekniska kunskaper övertyga sökmotorerna om att man hade de bästa svaren. Idag krävs faktiska bra svar.

Sökmotorerna tittar mer och mer på sidornas innehåll, och dess innebörd och mening. Men även på hur sidorna påverkar sökarna. Ändrar sökare sitt sökbeteende efter att ha läst dina sidor? I så fall kommer du att ranka högre.

För dig innebär detta att SEO-tekniken blir mindre viktig, medan ditt faktiska innehåll blir mer viktigt. Det innehåll som hjälper sökare få bäst svar jämfört med andra websidor syns mest.

För att lyckas sökmotoroptimera behöver du därför:

 1. Förstå vilka frågor din målgrupp ställer
 2. Förstå vilka av dessa frågor de inte får bra svar på från andra websidor
 3. Förstå hur du kan svara på dessa frågor bättre än andra websidor

Sökmotoroptimering: Steg för steg

Hur kan du förstå vilka frågor din målgrupp ställer, där de inte får bra svar från andra, och hur du kan svara bättre?

 1. Lista upp relevanta sökningar din målgrupp kan tänkas ha. Tänk i termer av problem ni addresserar, inte lösningar eller produkter. Vad skulle du söka på om du hade dessa problem men inte visste att produkter eller tjänster som löser dem finns? Lista så många du kan.
 2. Skriv många artiklar om dessa problem och lösningar. Skapa nya sidor på din hemsida (antingen artiklar eller blogg) där varje sida är en artikel som addresserar ett av dessa problem. Sikta på minst 20 sidor där varje sida svarar mot ett problem och sökning. Bredda och försök täcka så många olika problem du kan.
 3. Hitta sökfrågor med stor potential. Google Search Console visar för vilka sökningar Google visat dina sidor. Den visar också vilken plats din sida låg på och hur många som sett den på Google. Om du ligger långt ner men setts av många tyder det på att sidor som ligger före dig inte har tillfredsställande svar.
SEO optimering - webmaster tools

Vår sida har visats för 64 personer som sökt på ordet till vänster (utsuddat), trots att sidan ligger på plats 34 på Google (sidan 4). Hur ofta går du ända till fjärde sidan? Bara om du verkligen letar efter något men inte hittar det. Alltså mycket hög potential för oss.

Med den här metoden slipper du gissa. Du ser vad din målgrupp faktiskt söker på, var du faktiskt rankar, och var du faktiskt kan vinna och få många besök.

Vi hjälper dig att sökmotoroptimera

Vi på FunnelBud hjälper B2B-företag att synas på Google, fånga in leads, och bearbeta leads med system för marketing automation. Läs mer om vårt erbjudande och priset för SEO nedan.

SEO pris

 • SEO-OPTIMERA DIN HEMSIDA

 • SEO-WORKSHOP

Vad det är: Vi går igenom din site och rekommenderar vilka sidor du ska ändra eller skapa. Vill du så kan vi implementera ändringarna åt dig.

Hur det funkar: Vi listar upp de nyckelord du har bäst chans att få många relevanta besök för, och rekommenderar vilka sidor du bör ändra (och hur du bör ändra dem) eller skapa, och vilken menystruktur du bör ha. Vill du så kan vi även utföra ändringarna eller skapa sidorna med innehåll åt dig.

Förväntat resultat: Du kommer att optimera din hemsidas struktur, göra den mer anpassad för läsaren baserat på deras mål och intressen, och få många fler besök och leads.

Kostnad: Varierar med antal sidor vi ska analysera och om vi bara ska rekommendera eller även utföra ändringarna. Nedan är två prisförslag, baserat på 10 sidor som bas:

Vi föreslår sidor att ändra/skapa

Rapport & presentation med:

 • Lista på sökord du bör fokusera på
 • Full metodik och analys med siffor och statistik
 • Förslag på ändringar eller nya sidor
 • Förslag på ändring av menystruktur

Kostnad: 14h

Baserat på 10 sidor och 20 sökord

Vi ändrar/skapar sidorna åt dig

Allt från vänster, plus:

 • Vi nyckelordsoptimerar sidor enl. förslag
 • Vi skapar nya sidor enl. förslag, inkl. innehåll
 • Vi skapar ny menystruktur enl. förslag
 • Vi länkar mellan alla sidor för högre ranking

Kostnad: 34h

Baserat på 10 sidor och 20 sökord

Ladda ner din checklista:

6 steg för att komma igång med inbound marketing