SEO optimera - FunnelBud

SEO optimera

SEO-optimera så rätt sökord syns på sökmotorer för rätt personer. Få fler besök, leads och kunder.

Grunderna i SEO-optimering

SEO-optimering är en marknadsplats där olika websidor tävlar om att synas på sökmotorer för rätt sökningar. Sökmotorerna (t ex Google) är medlare som försöker förstå vilka sidor som svarar bäst på olika sökningar.

Förr i tiden kunde man genom tekniska kunskaper övertyga sökmotorerna om att man hade de bästa svaren. Idag krävs faktiska bra svar.

Sökmotorerna tittar mer och mer på sidornas innehåll, och dess innebörd och mening. Men även på hur sidorna påverkar sökarna. Ändrar sökare sitt sökbeteende efter att ha läst dina sidor? I så fall kommer du att ranka högre.​

För dig innebär detta att SEO-tekniken blir mindre viktig, medan ditt faktiska innehåll blir mer viktigt. Det innehåll som hjälper sökare få bäst svar jämfört med andra websidor syns mest.

För att lyckas sökmotoroptimera behöver du därför:

 1. Förstå vilka frågor din målgrupp ställer
 2. Förstå vilka av dessa frågor de inte får bra svar på från andra websidor
 3. Förstå hur du kan svara på dessa frågor bättre än andra websidor

Sökmotoroptimering: Steg för steg

Hur kan du förstå vilka frågor din målgrupp ställer, där de inte får bra svar från andra, och hur du kan svara bättre?

 1. Lista upp relevanta sökningar din målgrupp kan tänkas ha. Tänk i termer av problem ni addresserar, inte lösningar eller produkter. Vad skulle du söka på om du hade dessa problem men inte visste att produkter eller tjänster som löser dem finns? Lista så många du kan.
 2. Skriv många artiklar om dessa problem och lösningar. Skapa nya sidor på din hemsida (antingen artiklar eller blogg) där varje sida är en artikel som addresserar ett av dessa problem. Sikta på minst 20 sidor där varje sida svarar mot ett problem och sökning. Bredda och försök täcka så många olika problem du kan.
 3. Hitta sökfrågor med stor potential. Google Search Console visar för vilka sökningar Google visat dina sidor. Den visar också vilken plats din sida låg på och hur många som sett den på Google. Om du ligger långt ner men setts av många tyder det på att sidor som ligger före dig inte har tillfredsställande svar.
SEO optimering - webmaster tools

Vår sida har visats för 64 personer som sökt på ordet till vänster (utsuddat), trots att sidan ligger på plats 34 på Google (sidan 4). Hur ofta går du ända till fjärde sidan? Bara om du verkligen letar efter något men inte hittar det. Alltså mycket hög potential för oss.

Med den här metoden slipper du gissa. Du ser vad din målgrupp faktiskt söker på, var du faktiskt rankar, och var du faktiskt kan vinna och få många besök.

Vi hjälper dig att sökmotoroptimera

Vi på FunnelBud hjälper B2B-företag att synas på Google, fånga in leads, och bearbeta leads med system för marketing automation.​ Läs mer om vårt erbjudande och priset för SEO nedan.

SEO pris

 • SEO-optimera din hemsida
 • SEO-Workshop

Vad det är: En halvdag då vi går igenom en steg-för-steg övning som utmynnar i en plan innehållande specifika actions du ska ta inom vissa tidslinjer för att vinna på Google.

Vad planen kommer att innehålla:

 1. Vilka artiklar du ska skriva
 2. Var du ska skriva artiklarna
 3. ​Vilka sökord artiklarna ska rikta in sig på
 4. Hur och när du ska mäta resultat
 5. Hur du ska förändra din site efter mätningen

Vad det kommer att ge: Du kommer att känna dig trygg i att veta exakt vad du ska göra närmaste 3-6 månaderna för att öka antal besök på din hemsida, och du kommer att ha en specifik handlingsplan som du bara behöver följa för att få resultat.

Vad det kostar: ​6.5h.

Observera att du måste prenumerera ​på vårt system för marketing marketing automation till en låg kostnad, där ett antal timmar per månad ingår. Läs mer om våra priser för SEO, system och andra tjänster här.

Superlåga priser. ALLT INGÅR!