Segmentering 

Dina målgrupper är inte sina titlar. Segmentera istället baserat på vad de faktiskt är intresserade av. Hitta personas. Kommunicera baserat på vad du vet att de vill läsa om.

Traditionell segmentering fungerar inte

Segmentering på det traditionella sättet, baserat på attribut, fungerar inte längre. Dina målgrupper är inte sina titlar och roller, geografier eller industrier. Istället får du reda på vem de verkligen är baserat på vad de gör på din hemsida.

Personas definierar din målgrupp inte baserat på deras titel men baserat på vad de vill uppnå. Två olika finanschefer kan vara intresserade av två olika saker. Två olika it-chefer kan vilja uppnå två olika mål. Om du pratar samma med båda kommer du tappa åtminstone en.

Segmentera på köpresa och mål (dvs intressen)

Dela istället upp ditt material baserat på:

  1. Hur långt din köpare kommit i sin köpresa
  2. Vilket mål de vill uppnå

Din målgrupp tidigt i köpresan är intresserad av att lära sig mer om sitt problem och olika typer av lösningar. Senare i köpresan av din lösning, tjänst eller produkt. Deras titel, geografi eller industri säger dig ingenting om detta.

Och det din målgrupp vill uppnå säger dig vilket material de vill läsa. Oavsett titel.

Intressebaserad kommunikation

Genom att dela upp ditt material på köpresan och mål kan du följa dina kontakter och se vad de dras till och kategorisera dem därefter. Då kan du skapa verklig personlig kommunikation.

Och se konverteringsgraden på hemsidan och klickration på dina mail skjuta i höjden, och antal kvalificerade leads till dina säljare öka dramatiskt.

SharpSpring

Hur SharpSpring segmenterar dina kontakter

spåra kontakter på hemsidan

Spåra vad dina marknadsföringsskontakter gör

Se kontakters intressen på hemsida och mail

Sharpspring låter dig se allt dina kontakter gör, både via mail och på hemsidan. Genom att mappa olika innehåll till olika steg av köpresan och mål kan du se vad olika kontakter är intresserade av.

Segmentera din målgrupp baserat på köpresa och mål

Din kontaktdatabas är navet för din marknadsföring. Har du inte en välsorterad databas kan du inte skicka rätt meddelande till rätt person. Sharpspring håller koll på vad dina kontakter gör, var de är i köpresan och vad de är ute efter. Din databas är alltid uppdaterad.

Segmentera på intressen

Se var i köpresan och vilka mål dina kontakter har

Dynamiskt innehåll på webben

Visa olika innehåll baserat på köpresan och mål

Kommunicera personligt med olika segment

När du vet vad olika kontakter är intresserade av och hur långt de kommit i köpresan kan du skicka rätt meddelande till rätt person och visa olika saker på hemsidan för olika personer. Antal klick i dina mail och konverteringar på hemsidan kommer skjuta i höjden! Vi hjälper dig sätta upp allt och mäter att det fungerar.

Jag vet inte hur jag ska mappa mitt innehåll efter köpresan eller intressen

Vi hjälper dig! Vi börjar alltid vår process med en serie wokshops för att dels förstå dig, och dels sätta upp en strategi. Som del av denna strategi ingår att förstå dina olika personas och att mappa upp rätt innehåll till rätt persona i olika steg av köpresan

Hur hänger "buyer personas" ihop med allt det här?

Buyer Personas är egentligen samma sak som vad dina målgrupper är intresserade av (dvs deras mål eller vad de vill uppnå).

Många missförstår vad buyer personas är. De tror att det handlar om attribut som titlar eller personlighetstyper. Men det är fel. Buyer personas är ett sätt att kategorisera kontakter utefter vad de vill uppnå.

Medan flera olika titlar kan vara intresserade av exakt samma innehåll (content) så mappar intressen eller "vad man vill uppnå" direkt mot rätt innehåll.

Därför är intressebaserad mappning mycket effektivare än attributbaserad mappning. Och eftersom begreppet "buyer personas" är så lätt att missförstå har vi valt att gå rakt på sak och säga precis vad det är: Intressebaserad segmentering.

SharpSpring: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad


SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med SharpSpring.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Inkluderade tjänster

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

VILL DU LÄRA DIG MER OM SHARPSPRING?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med härliga funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!