Emailmarknadsföring och nyhetsbrev 

System för modern emailmarknadsföring: smidigt att skapa snygga nyhetsbrev, enkelt att mäta dina emailutskick, och anpassa innehåll och tidpunkt för utskick till mottagaren. Svensk support och marknadsföringsexpertis ingår.

Modern emailmarknadsföring och nyhetsbrev

Email är fortfarande den primära kanalen för B2B-marknadsföring och alla trender pekar på att det kommer att fortsätta så inom överskådlig framtid! Det som har ändrats är personanpassning och automation.

FunnelBud erbjuder Funnelbud, ett allt-i-ett-system för marknadsföring som skapar och automatiserar dina nyhetsbrev åt dig:

 • Samla kontakter och prenumeranter med dynamiska formulär på landningssidor
 • Skapa olika listor med kontakter baserat på t ex om de är kund eller inte (för att skapa olika nyhetsbrev åt olika grupper)
 • Skapa nyhetsbrev enkelt med dra-och-släpp-mallar
 • Designa nyhetsbreven och få dem att se ut precis som ditt varumärke eller hemsida
 • Personanpassa nyhetsbrevens innehåll baserat på vem kontakten är och vad den gjort tidigare (t ex om de besökt vissa sidor, eller om de är en existerande kund)
 • A/B-testa två nyhetsbrev och se vilket som gav bäst resultat
 • Låt Funnelbud hantera tidpunkten för utskicket: Baserat på din egen tidigare statistik skickas nyhetsbreven ut vid den tidpunkt då flest öppnar och klickar
 • Dina senaste bloggposter kan skickas ut automatiskt regelbundet så nyhetsbrevet sköter sig självt
 • Du kan rapportera på alla öppningar, klick och vad de sedan gjorde på hemsidan
 • Baserat på vad de gjort kan du hålla reda på heta kontakter via lead scoring och skicka in dem i det inbyggda CRM-systemet (eller synka med ditt existerande CRM)

Modern emailmarknadsföring betyder snygg design, enkel att skapa, och frihet att segmentera ut rätt kontakter och skicka relevant innehåll till varje person.

Exempel på modern email-marknadsföring och nyhetsbrev

 • Bjud automatiskt in till ett event när man läst om ett visst ämne
 • Notifiera ansvarig säljare när kontakten tittat på prissidan eller har högt lead score
 • Börja ett "re-engagement flöde" när kontakten inte besökt din hemsida på länge
 • Följ upp med en relevant uppföljning när kontakten läst ett visst dokument
 • Skicka tips på användningsområden när man loggat in i en viss del av din web-produkt

Med rätt email till rätt person vid rätt tidpunkt kommer engagemanget öka, opt-outs att minska och ditt varumärke att kännas modern och attraktivt.

FRÅGOR?

SharpSpring

Hur Funnelbuds nyhetsbrev skiljer sig

Mobilanpassade nyhetsbrev

Skapa enkelt mail utifrån fördefinierade mallar eller med drag-and-drop. Du kan till och med skapa mail som automatiskt hämtar innehåll från din blogg. Allt är självklart mobilanpassat.

drag and drop emailmallar

Drag and drop emailmallar

Triggerbaserade emailutskick

Skapa smarta mail som bara skickas när din kontakt utför vissa actions. T ex när de tittar på priserna, inte besöker dig på några dagar, använder en viss funktion i din produkt, eller läser om ett visst ämne. Dina email känns relevanta, och kontakten får dem när han eller hon är i rätt mindset.

triggerbaserad emailautomation

Maila rätt mail precis när din kontakt gör något

Vill du testa att bli marknadsförd till?

testa att få inbound marketing

Vill du se hur det känns att bli marknadsförd till med ett Marketing automation-system? Testa vårt automatiska flöde med ett email i veckan i 5 veckor där varje mail med videos, screenshots och roliga övningar visar hur systemet reagerar interaktivt på dina handlingar.

Dynamiskt innehåll i dina nyhetsbrev

Kalle får information om produkt A som han tittade på tidigare, medan Lisa får information om ert företag eftersom hon är ny prenumerant. Och detta i ett och samma mail! Tänk vilken skillnad det gör när man faktiskt är intresserad av det som står i mailet.

dynamiskt emailinnehåll

Ändra innehållet i mailet beroende på vem som läser

Dripkampanjer och mailutskick

Skicka en serie email, t ex en utbildande emailserie som håller din kontakt varm över längre tid eller uppföljning på nedladdningar eller event. Förgrena in i olika ämnen eller flöden baserat på beteende. Skicka t ex flöden om olika ämnen baserat på vilka länkar man klickar på eller hur ofta man öppnar mailen.

email dripkampanjer

Skapa personligt anpassade dripkampanjer

Testa mailet i Outlook och andra klienter innan utskick

Många testmailar sig själva först innan det går till hela databasen. Men ditt mail som ser så vackert ut i Apple Mail kan se helt annorlunda ut i Outlook. Funnelbud löser detta genom att maila olika klienter, ta screenshots, och visa dem för dig. Då vet du exakt hur mailet ser ut i alla klienter, både mobiler och på datorer.

emailmarknadsföring testa mail

Se email i alla klienter innan det skickas ut

A/B test och statistik på dina nyhetsbrevsutskick

Testa olika mail mot varandra. Skicka automatiskt det som ger bäst resultat. Se statistik på mailnivå, workflows och kampanjer. Se vilka mail som öppnas och var det klickas. Lär dig och förbättra emailmarknadsföringen.

Mätbar emailmarknadsföring

Mätbar emailmarknadsföring

Jag behöver öka antal prenumeranter - hur gör jag?

Det här är nästan en hel vetenskap, och det finns för många taktiker för att skriva om det här. Men generellt sett så kan du fylla på din emaillista med hjälp av inboundmarknadsföring. Du kan komplettera detta med annonser för att snabba på effekten och nå fler.

Inboundmarknadsföring handlar om att skriva bra innehåll som får spridning och som människor söker på, när de har problem som du kan lösa. Då hittar de till dig. Därifrån kan du få deras tillåtelse att maila dem på olika sätt.

Det går att be om deras kontaktuppgifter direkt, genom att fråga om de vill prenumerera på ditt nyhetsbrev och hålla sig uppdaterade. Men det allra vanligaste är att erbjuda fördjupningar av ditt material i gengäld mot deras emailadress.

Det finns många knep och taktiker som hjälper dig att öka antal besök på din hemsida, spridningen av ditt innehåll, och konverteringsgraden på din hemsida. Vi försöker blogga om många av dessa taktiker på vår blogg om marknadsföring.

Är du intresserad så kan bloggposten "hur du säljer automatiskt med marketing automation" vara en intressant ingång.

Men om vi börjar jobba tillsammans så får du tillgång till all vår expertis, både vad gäller strategi, konkreta taktiker och teknisk implementation. Så skriv upp dig för ett test här så tar vi ett samtal och ser vad du behöver hjälp med!

Fungerar emailmarknadsföring fortfarande?

Periodvis kommer frågan om emailmarknadsföring upp, och många frågar sig hur något så gammalt och omodernt som email fortfarande kan fungera.

Men faktum är att email fortfarande är det bästa sättet att engagera din målgrupp, baserat på siffror.

Du kan använda andra metoder för att nå ut till nya målgrupper, men email är det bästa sättet att bygga en relation på. Och det finns inga tecken på att det skulle minska.

Däremot förändras hur vi gör emailmarknadsföring. I emailmarknadsföringens begynnelse handlade det om att skicka så många mail som möjligt till så många personer som möjligt och hoppas att några skulle nappa.

På grund av mycket spam förbjöds detta i många länder (dock inte ännu i Sverige, när vi mailar företag - men det är inte rekommenderat om du inte vill förstöra ditt varumärke!). Då handlade det om att få så många opt-ins som möjligt. Och därefter spamma på!

Men även det förfinades, på grund av hur emailsystem som Gmail och företagens servrar hanterar spam. Tekniken började göra att engagemang mättes mer och mer noggrant. Om en leverantör skickar väldigt många mail som inte läses eller öppnas blir deras mail automatiskt spam-märkta, och når aldrig inboxen. Därför började emailleverantörer blir allt hårdare med policys för sina användare - något användarna själva tjänade på. Nu blev det viktigt att ha intressant innehåll och inte bara promotion i sina mail.

Idag förändras och förfinas det ytterligare. Med ny teknik (som den vi skriver om på den här sidan) blir det allt viktigare att email blir personliga och skickas vid rätt tillfälle. Framtidens emailmarknadsföring är inte ett email till många personer. Utan ett unikt email per person.

Och allt börjar med bra förståelse, data och kundinsikt. Och, självklart, teknik som stödjer detta.

Funnelbud: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad

Funnelbud är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med Funnelbud.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Professional Services

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

Vill du lära dig mer om sharpspring?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!