Kund och lead scoring 

Se lead score på alla dina kontakter. Se vilka leads som är heta, agera snabbt med automationer, notifieringar eller emailsummeringar på nya och heta leads.

Lead score hjälper dig att se vilka av dina besökare och leads som är heta!

När din B2B inbound leads-maskin fyller din databas med fler och fler leads kan det vara svårt att få en överblick och veta vilka leads man ska kontakta. Det är här Lead Scoring kommer in.

Med hjälp av Lead Scoring kan du bland annat:

  • Filtrera ut dina bästa leads
  • Trigga automatisk uppföljning när ett lead blir hett
  • Säga till dig när ett gammalt lead åter visar intresse
  • Se när det är rätt läge att kontakta någon
  • Automatisera uppföljningen till dina mest köpbenägna leads

TIPS: HUR DU KAN AUTOMATISERA DIN FÖRSÄLJNING  TILL HETA LEADS MED HJÄLP AV LEAD SCORING

Här är tre steg till en automatisk lead scoring-sekvens som både ser till att du inte missar några heta leads, och som hjälper dig att sälja mer:

  1. Skapa en Lead Scoring-modell som indikerar tydliga köpsignaler. T ex att man besökt pris- och produktsidor, klickat på vissa emaillänkar, läst case studies, tittat på produktivideor, eller varit inne länge på hemsidan. Kombinera med attribut som titel, antal anställda och industri för att identifiera precis rätt köpare.
  2. Skapa en personlig och säljande uppföljningssekvens som triggas när man uppnått en hög poäng. Sekvensen skickar mer säljinriktat material som ytterligare case studies, produktvideos, eller produktbrochyrer - personaliserat baserat på den industri man tillhör och vilka områden man visat intresse för.
  3. Notifiera ansvarig säljare med ett automatiskt notifieringsmail om personen läser vidare på något av detta material - då har du hög sannolikhet att personen kommer att vara intresserad av ett möte där du kan prata mer om deras behov och hur era produkter och tjänster kan hjälpa till.

Förstacoachens tips: "Visste du att du kan införa en decay-modell på dina lead scores? Det innebär att poängen minskar när man inte varit aktiv på ett tag. Då kluttras inte ditt system ner av leads som tidigare varit heta men som nu svalnat. Dessutom kan du när som helst plocka bland just-nu-heta leads."

Andracoachens tips: "Innan min tid som coach, när jag var säljare, hade jag en metod som gjorde att mina kollegor förundrades över min effektivitet. Min metod var att regelbundet följa upp på existerande kunder för att se hur det går. Det gav mig ofta både merförsäljning och tips på andra möjligheter. Om jag hade haft ett system för kund-scoring som FunnelBud på den tiden skulle jag kunnat vara ännu effektivare med den här metoden!"

SharpSpring

Kund- och lead scoring med hjälp av SharpSpring

Skapa lead scoring-modell

Anpassa din lead score-modell med alla möjliga kriterier

Skapa en egen lead scoring-modell

Använd vilka kriterier du vill i din lead scoring-modell: Besök på specifika sidor, klick på specifika länkar som går till din YouTube- eller LinkedIn-profil, kvalificeringskriterier som titel, industri eller antal anställda, och mycker mer.

Se vad som ger ett högt lead score

Se vad varje enskilt lead har gjort som ger dem en hög poäng. Sortera ut de som är värda att följa upp med.

se var lead score kommer ifrån

Se exakt vad som ger ett lead hög lead score

skapa listor med leads som har högt poäng

Skapa segment med heta leads

Filtrera ut de leads med högst poäng

Filtrera ut dina hetaste leads och se vilka av dem som är värda att följa upp. Du kan till och med skapa dynamiska listor som hela tiden uppdateras med de hetaste leadsen per målgrupp, industri eller säljare.

Skapa automatiska sekvenser som följer upp heta leads

Trigga automatiska mail, sekvenser, Facebook-annonsering och mer när ett lead blir hett. Personanpassa automationerna baserat på kontaktens tidigare loggade intressen eller de handlingar kontakten utför under automationen.

följ upp automatiskt på heta leads

Rita automatiska uppföljningssekvenser med visuella diagram

Nyfiken på att se systemet? Boka en online demo nu! Vi visar dig allt på en 30-minuters skärmdelning.

SharpSpring: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad


SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med SharpSpring.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Inkluderade tjänster

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

VILL DU LÄRA DIG MER OM SHARPSPRING?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med härliga funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!