Chatbot for business 

Skaffa en B2B-chatbot som konverterar och bearbetar leads, kopplar er samman och hjälper kunder. Vi hjälper med strategier och best practice!

Vad är en chatbot för B2B?

En chatbot är en virtuell assistent som kan användas t ex nere i hörnet på din hemsida, för att hjälpa dina besökare hitta det de behöver eller svara på de frågor de har.

En chatbot kan ha många applikationsområden, t ex kundsupport, interna företagsplattformar, och mer (Wikipedia) - men de flesta B2B-företag använder chatbots för att öka konverteringen på sin hemsida, öka användarupplevelsen, och bearbeta sina säljmöjligheter med tips och vägledning.

Våra egna kunder ökar sin konvertering på hemsidan med 3-10% genom att implementera en enkel chatbot!

business chatbot
3 month chatbot results from one client

3 month chatbot results from one client

Vad utmärker en bra chatbot?

En chatbot är ofta förprogrammerad för att ställa ett antal frågor och ge ett antal valmöjligheter, och baserat på dina val antingen vägleda besökaren, svara på vanliga frågor, tipsa om material, boka en tid åt dig, eller till och med koppla ihop dig med en person i andra ändan.

Här är några tips:

 • Svara på besökarnas vanligaste frågor
 • Använd dagligt tal i meddelandena (som en vän skulle chatta med dig)
 • Fånga besökarnas uppmärksamhet genom ljud och ett intressant meddelande
 • Ge möjligheten att prata med en riktig person
 • Var personlig genom t ex emojis och symboler
Chatbot for B2B business example

Mer tips hittar du på vår artikel här: En bra marknadsstrategi för chatbots.

Hur passar en chatbot in i din inbound marknadsföringsstrategi?

En chatbot är ett utmärkt verktyg i alla steg av din inboundstrategi:

 1. Få fler leads: En chatbot kan skapa nöjdare kunder och konvertera fler leads. Våra kunder ser 3-10% ökad konvertering med en chatbot på sin sajt!
 2. Bearbeta och kvalificera dina kontakter: En chatbot kan inte bara skapa nya leads, utan även fråga besökaren om de vill ha ytterligare information, ställa relevanta frågor som hjälper din kvalificeringsprocess, eller lägga in dem i sekvenser som utbildar och bearbetar vidare.
 3. Stäng affärer: Som kund vill man ofta kunna få snabba frågor om pris, produkt, tjänst eller annat inför ett val. Snabbast att svara vinner ofta! Här är en chatbot ett fantastiskt verktyg för att koppla till säljaren, eller till och med låta besökaren på ett enkelt sätt ladda ner sin offert eller den presentation du förberett för dem.
 4. Skapa nöjda kunder: En av de vanligaste användningsområdena för chatbots. Ge kunderna support, fråga frågor om hur tjänsten upplevs, och undersök kundnöjdhet på ett enkelt sätt!

En är ett utmärkt komplement till din helhetsstrategi där marknad och sälj samarbetar för att skapa fler nöjda kunder.

Fördelen med en chatbot som förstår hela köpresan

En fristående chatbot blir aldrig lika effektiv som en chatbot som anpassar sig efter var dina köpare befinner sig i sin köpresa.

Vi erbjuder en chatbot som en del av FunnelBud, ett allomfattande system för marknadsföring och försäljning. Förutom systemet är ingår både inboundkonsultation och teknisk konsultation, där vi både utbildar dig och hjälper dig att designa och implementra ett effektivt chatbotflöde som driver affärer.

När din chatbot är en del av ett helhetssystem som förstår och driver hela köpresan för dina kunder, blir den mer relevant och intressant för dina besökare. Då kan den förstå var de är i köpprocessen, vad de är intresserade av baserat på information som dina säljare tillhandahåller, och kontextuellt hjälpa köparen med mer relevant information.

Det skapar en mer professionell kundupplevelse, större förtroende, och högre win-rate!

Exempel på chatbotflöde

Här är ett enkelt chatbotflöde med uppföljning vi kan hjälpa dig att bygga på din hemsida, som både skapar fler leads och bearbetar dina kontakter. Det är en så kallad "evergreen implementation" - dvs du sätter upp den en gång, sedan skapar den värde för dig för alltid!

business chatbot flow

En enkel B2B-chatbot-implementation som skapar och bearbetar leads. (Bilden skapad i Funnelytics.)

Hur den fungerar:

 1. Chatboten erbjuder din besökare att antingen ladda ner ett whitepaper eller boka ett möte med dig.
 2. Efter att de angett sin emailadress eller bokat ett möte får de ett automatiskt flöde med email som tipsar och inspirerar.
 3. När de klickar får de ett högre "lead score", som tillsammans med andra faktorer avgör om de är kvalificerade, och hamnar då direkt i ditt CRM-system där du kan följa upp med t ex mail utifrån bra uppföljningsmallar ni har förberett.
SharpSpring

Skapa effektiva chatbots som stänger fler affärer!


Chatbot for B2B business example

Snygg chatbot som inte tränger på men är smidig att fråga vid behov

Sätt upp snygga, personliga chatbots på bara några minuter

En chatbot bör vara snygg och intresseväckande, men inte påträngande. Som ett butiksbiträde som är tillgänglig vid behov, men inte stör dig om du vill titta själv!

FunnelBuds chatbots är både snygga, relevanta och lättillgängliga för dina besökare vid behov.

Se hur vi skapar en chatbot från scratch på bara 4 min!

Skapa enkelt flöden som guidar din köpare rätt

Skapa flöden med frågor, svar, alternativ och uppföljning i ett lättanvänt visuellt interface. Självklart ingår hjälp från FunnelBud med både strategin, inspiration, tips och själva byggandet!

create business chatbot flows

Skapa chatbotflöden enkelt och visuellt.

business chatbot by audience variables

Skapa olika chatbots för olika besökare och sidor.

Skapa olika chatbots för olika besökare och sidor

Ett butiksbiträde skulle väl inte ställa samma generiska fråga till en person som tittar på klockar som en som tittar på smycken?

På samma sätt kan du anpassa dina chatbots baserat på vad dina besökare gör och vem de är!

Skapa chatbots som förstår din köpares resa med er

Inte heller skulle väl samma butiksbiträde ge samma generiska tips till någon som precis kommer in i butiken, någon som redan pratat med en säljare, och någon som redan är kund och vill fråga om tips? Eftersom FunnelBuds chatbots har hela säljprocessen som kontext blir den mer relevant, vilket ökar kundnöjdhet och konvertering.

contextualized chatbots by sales process

Anpassa dina chatbots baserat på besökarens köpresa.

connect business chatbot to live chat

Koppla ihop dina besökare med en riktig person. (Klicka för större bild!)

Koppla direkt till en live person!

När en köpare jämför olika tjänster har de ofta snabba frågor som de behöver omedelbara svar på. I dessa lägen går mötet ofta till den som är snabbast på bollen!

Därför kan FunnelBuds chatbots ge dina besökare ett snabbt och enkelt sätt att chatta med en säljare eller supportrepresentant.

SharpSpring: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad


SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med SharpSpring.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Inkluderade tjänster

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

VILL DU LÄRA DIG MER OM SHARPSPRING?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med härliga funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!