CRM-system som ger dig leads och säljer

Tusentals kunder världen över och Sverige sköter sin försäljning med FunnelBuds CRM.

Mikael Swartz

Mikael Swartz

Managing Director, Lennartsfors

Vi har full kontroll över en process som är mätbar

Innan FunnelBud hade vi inte en bra överblick över våra leads, kunder och affärer. Idag har vi total kontroll, allt är mätbart, och arbetet har lett till ett ökat antal leads.

Anders Borde

Anders Börde

Founder, Head of Product & Strategy, Moblrn

FunnelBud är vår Marketing Automation Expert

Vi är väldigt imponerade av hur mycket FunnelBuds programvara tillhandahåller, och mängden expertis vi får från dem. Vi känner oss i trygga händer och kan fokusera på företagets tillväxt.

Ulf Lesley

Group CMO, Strikersoft

FUNNELBUD HAR ÖVERTRÄFFAT FÖRVÄNTNINGARNA!

FunnelBud levererar ett system som klarar av 90% av de bästa konkurrenterna till en tredjedel av priset, och med support som både ingår och överträffat förväntningarna. A no-brainer.

Vad är ett CRM-system?

CRM står för Customer Relationship Management (Wikipedia) och är en rad verktyg som hjälper dig att hantera dina kundrelationer.

Tidigare var det vanligt med lokalt installerade system men idag erbjuds de flesta som tjänst.

Alternativet till att ha ett CRM system är att hantera alla sina kontakter i Outlook eller i Excel. Båda de alternativen kan fungera om man är ensam säljare men i större bolag är det ofta värdefullt att kunna dela information om säljkontakter och affärsprocesser mellan medarbetare och avdelningar. Mail sync och att kunna se alla tidigare konversationer med ett lead kan till exempel underlätta en affär om flera personer är inblandade i processen

För den säljchefen är ett CRM-system ett oumbärligt hjälpmedel och hjälper till att upprätthålla  säljprocessen, coacha säljare genom den och göra prognoser för vilka affärer som är på väg in. Säljare å andra sidan sparar tid genom att inte behöva skapa säljrapporter manuellt i Excel.

Lokala vs molnbaserade CRM

De allra enklaste CRM system installeras på din egen dator eller på en server hos ditt företag. 

Säljare matar manuellt in uppgifter om sina kontakter, vad som sagts och vilka affärer som är på väg in. Företaget kan då komma åt både kontaktinformation, manuellt inmatad historik och säljsiffror på ett och samma ställe.

Molnbaserade CRM system har idag nästintill helt ersatt lokalt installerade system. Molnet ger dig möjlighet att hämta information från andra databaser, komma åt din information var du än är, inklusive från mobilen, samt synka information med både era andra system och externa molntjänster.

Vad utmärker det bästa CRM-systemet?

De bästa CRM systemen går från att bara samla in information till att generera information och slutligen agera på den informationen.

 • CRM system som samlar in information: Säljarna matar in information i systemet. Kvalitén på den inmatade datan avgör hur bra systemet är.
 • Information system som genererar information: Systemet skapar själv information om kontakter, deras intressen och rekommendationer baserade på det. Du får alltså ut mer av systemet än du matar in.
 • CRM system som agerar på informationen: Systemet använder informationen som säljarna matat in och som den skapat för att aktivt hjälpa säljarna att bearbeta kontakter och sälja.

CRM system som agerar på informationen har ofta inbyggda Marketing Automation-funktioner. Detta eftersom marknadsavdelningen ofta har hand om den första automatiserade kontakten med ett lead och den informationen används sedan för att driva försäljningen. För dig betyder det fler leads, information om vad leadsen gör på din hemsidan samt marknadsföring som anpassar sig till varje säljprocess.

Ett aktivt men enkelt CRM system som FunnelBud är byggt för att göra säljarnas liv enklare genom att effektivisera säljprocessen och maximera omsättningen. Det är inte tänkt att användas som ett ERP system.

Om du vill förstå skillnaden mellan ett ERP system och ett CRM system kan du läsa mer om det här: Why sales automation is the future of CRM

5 steg till inbound sälj med ett inbound CRM

 1. Skapa lead magnets bakom konverterande landningssidor.
 2. Få besök och leads via er blogg, riktade annonser och sociala medier.
 3. Följ upp med utbildande flöden.
 4. Poängsätt aktiviteten hos leadsen, hitta heta leads och se vad de är intresserade av.
 5. Ta kontakt, diskutera deras behov och bjud in dem till ett uppföljningsmöte.

FRÅGOR?

SharpSpring
Kvalificeringsnotifieringar

Se var varje kontakt är i din marknadsföringsprocess

Få full koll på vad dina kontakter gör och vad de är intresserade av


Se när dina kontakter blir aktiva, klickar på mail, går in på hemsidan och vad de läser. Heta och aktiva leads bubblar upp till ytan och du kan kika på deras senaste aktivitet och lägga på en uppföljning. All din kommunikation sparas automatiskt via mail sync.

Säljprocesser och automatiseringar som hjälper dig att sälja


Följ enkelt upp med färdigskapade email-mallar. Schemalägg dem eller låt dem starta automatiskt beroende på vad din kontakt gör eller vad den har för status. Få larm när dina kontakter klickar ett mail eller besöker din hemsidan. Och se alla dina affärer i din pipeline i en enkel drag-and-drop vy.

crm säljprocess

Håll koll på olika säljprocesser i ditt CRM

mät och optimera sälj- och marknadsföringsprocesserna

Mät och optimera sälj- och marknadsföringsprocesserna

Ett kontinuerligt flöde av nya och heta leads från dina kollegor på marknadsavdelningen


FunnelBud kommer med allting som din marknadsavdelning behöver för att generera nya leads åt dig. Hitta nya leads och bearbeta dem till de är intresserade att prata med dig. Eller bearbeta dina existerande kontakter med nyhetsbrev och riktade annonser tills intresset väcks igen. FunnelBud hjälper din marknadsavdelning att ge dig nya köpintresserade leads direkt i din CRM inbox. Kan det bli bättre?

Alla CRM Funktioner

Spåra besökare

Se var dina leads kommer ifrån och vad de gör på din hemsida. Tagga dem automatiskt och lägg till dem i listor för uppföljning.

Läs mer >>

Säljprocesser

Hålla koll på alla dina affärsmöjligheter på din säljtavla. Dra och släpp dem på de olika stegen av din säljprocess. Ha koll på all försäljning och coacha säljarna.

Läs mer >>

Säljsautomationer

Bearbeta nya leads med automatiserade kvalificerings-sekvenser. Håll dig top of the mind med automatiserade sekvenser och riktade annonser som anpassas utifrån säljprocessen.

Läs mer >>

Email sync

Synka Office 365, G-suite och andra emailleverantörer. Helt automatiserat. Samla all kommunikation på ett och samma ställe för att förbättra
samarbetet mellan personer och avdelningar.

Läs mer >>

Få heta leads

Verktygen för marknadsföring är inbyggt så din marknadsavdelning kan hjälpa dig att nå dina säljmål. Ett konstant flöde av nya och heta leads dyker upp i din CRM inbox och pipeline vy.

Läs mer >>

Poängsätt leads

Få reda på vilka av dina kontakter som är heta just nu Kolla vad de är intresserade av och följ upp med ett personligt samtal.

Läs mer >>

Schemalägg möten

Låt dina prospekts boka möten med dig online eller via email. Se dina möten i CRM systemet. Fungerar sömlöst med din och dina prospekts kalendrar.

Läs mer >>

Nyfiken på att se systemet? Boka en online demo nu! Vi visar dig allt på en 30-minuters skärmdelning.

Hur påbörjar du ett säljsamtal med ett nytt lead på bästa sätt?

När du får ett nytt och kvalificerat lead är det bra att först göra en bakgrundsundersökning om personen och hens företag, innan du tar personlig kontakt med dem. Vad tror du de behöver? Och hur kan du hjälpa dem med det? Skicka sedan ett kort mail där du förklarar närmare vad du du skulle vilja prata med dem om och hur du tror att du kan hjälpa dem. Föreslå ett 5 minuters samtal för att undersöka att det är värt att gå vidare med längre möten.

Under det första samtalet, titta närmare på varför de eventuellt är intresserade att köpa från dig och ditt företag. Vad är deras nuvarande situation och hur kan du hjälpa dem med den?

Du bör alltid ha några standardalternativ att erbjuda dem som ett nästa steg. Det kan till exempel vara en presentation som berör ett ämne som är relevant för dem eller föreslå ett längre samtal. Du kan även erbjuda dem en demo om du säljer en produkt. 

Se till att det du erbjuder är ett logiskt nästa steg även för kunden. Du inte kommer kunna erbjuda en perfekt lösning efter bara ett kort samtal, men du kan fortfarande hjälpa dem på vägen.

Nu är du redo att ta dig an nya leads.

Om du inte tror att personen är redo att bli personligt kontaktad ännu kan du sätta upp en automatiserad uppföljningssekvens i SharpSpring. Det kan ge dig mer information om hen som du kan använda i ett senare skede.

Vår säljprocess är för komplex för att kunna använda automatiserade CRM-system

Oavsett hur komplex er nuvarande säljprocess är så börjar oftast alla säljprocesser med en person vars nuvarande situation har triggat de första stegen av en köpresa. Om du erbjuder hen information om hur de kan gå vidare från den situationen och hitta en lösning är det troligt att de kommer starta sin köpresa med dig, och inte med din konkurrent. 

Med ett CRM-system som har ett inbyggt marketing automation-verktyg kan du fånga upp de personerna som befinner sig i en den situationen. Efter det kan du använda informationen som du samlar in för att driva köpresan framåt.

Det betyder inte att du bör automatisera hela din säljprocess. Om det vore möjligt så skulle vi inte behöva några säljare. Men den här typen av marketing automation verktyg komplementerar arbetet som säljare gör. Det är som att ha sin egen personliga assistent som kan göra det repetitiva arbetet och låter dig fokusera på det som är viktigt. Då kan du hantera fler potentiella kunder samtidigt och dessutom lägga mer kraft på dem.

Några exempel på den här typen av repetitiva uppgifter är:

 • Regelbundet skicka intressanta nyhetsbrev för att bearbeta de kontakterna som inte är redo att köpa ännu. På det viset håller du dig fortfarande top of the mind hos dem.
 • Skapa mallar med dina bästa mail och innehåll som du kan anpassa och enkelt skicka.
 • Låta riktade online annonser hålla dig top of mind och notifiera dig när en kontakt är redo att återaktiveras.

Genom att dela kontakter och information mellan sälj- och marknadsavdelningen kan ni arbeta som ett team och bli mer effektiva tillsammans. För dig betyder det ett roligare jobb, mindre stress och mer sälj.

Tips: 6 saker du kan göra med CRM system

1

Inbound marketing processer

Fångar du in minst 2% av dina besökare på hemsidan? Följer du sedan upp? Erbjud din kunskap i gengäld mot emailadresser och följ upp med utbildande innehåll. Poängsätt aktiviteterna och för in i ditt CRM-system som nya heta leads.

 • Fler leads
 • Inga kontakter faller mellan stolarna

2

LinkedIn- & Adwordsflöden

Slösar du pengar på klick som inte ger leads? Skapa temabaserade annonser med tillhörande landningssidor och uppföljande flöden så får du högkonverterande annonsflöden som blir egna säljkanaler.

 • Omvandla annonsklick till leads
 • Mätbar och bättre ROI på annonser

3

Återaktiveringar för leads

Samlas alla dina gamla leads på hög? Starta upp ett nyhetsbrev med personanpassade aktiveringsflöden! Smarta nyhetsbrev visar olika aktiveringserbjudanden för olika leads. Skicka till mer säljande flöden vid intresse.

 • Var top-of-mind med gamla dina leads
 • Återuppta kontakt när läget är rätt

4

Kundbaserade Facebook-ads

Skjuter du ut i det vilda på Facebook? Skapa riktade listor i SharpSpring och visa dem relevanta annonser. Skapa unika annonser baserat på tidigare köpta produkter för merförsäljning, intressen, eller till affärsmöjligheter som avstannat.

 • Sälj relaterade produkter till kunder
 • Behåll kontakt på externa kanaler

5

Säljcykelkopplad marketing

Jobbar säljarna för sig? Ser de värdet av din marknadsföring? Stötta dem i affärsprocesserna med riktat material via mail, annonser och inbjudningar till event baserat på hur långt en affär kommit, kontakternas roller, och vad de pratat om.

 • Bli delaktig i och hjälp till med säljet
 • Skapa en mer professionell köpresa

6

Digital eventmarknadsföring

Bibehåller du kontakt med deltagare på event? Hur vet sälj vilka som är potentiella köpare? Sprider deltagarna ordet vidare? Följ upp event genom att tacka de som kom, skicka material till de som inte kom, och se vilka som visar köpsignaler.

 • Förläng effekten av dina event
 • Koppla event direkt till merförsäljning

Vill du se ett exempel? Testa vår egen Inbound marketing-process:

Vill du testa att bli marknadsförd till?

testa att få inbound marketing

Vill du se hur det känns att bli marknadsförd till med ett Marketing automation-system? Testa vårt automatiska flöde med ett email i veckan i 5 veckor där varje mail med videos, screenshots och roliga övningar visar hur systemet reagerar interaktivt på dina handlingar.

SharpSpring

SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi på FunnelBud erbjuder det i Sverige till ett lågt pris där både uppsättning, anpassningar och hjälp med automationer och affärsprocesser ingår.

Komplett Marketing Automation

Snygga landningssidor, nyhetsbrev, automationer, kontaktsegmentering och mer. Allt du behöver för att göra inbound.


Du behöver inte koppla ihop många olika system för att få ett helhetsgrepp om din marknadsföring. Sköt istället allt i SharpSpring och spara både tid och pengar. Till skillnad från andra allt-i-ett-system är SharpSpring både billigt och enkelt.

Alla Marketing Automation-funktioner

Kraftfull och lättanvänt CRM

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen.


När marknadsföring sitter ihop med CRM händer något magiskt. Sälj och marknad börjar samarbeta. Marknad bollar in nya leads till sälj. Sälj tar draghjälp från marknad i affärsprocesser och kontaktbearbetning. Istället för två avdelningar får du ett sälj- och marknadsteam.

Alla CRM-funktioner

Sveriges bästa hjälp

Vi hjälper dig med allt. Egen projektledare. Veckovis träning & konsultation. Design & mallar. Tekniska integrationer. Allt ingår.


Innan vi startade FunnelBud var vi Marketing automation-konsulter. Vi såg gång på gång hur krånglig teknik, brist på tid och kunskap, och dålig support ledde till misslyckade projekt. Med FunnelBud får du därför systemhjälp på köpet som andra betalar 20-40 000 kr/månad för.

All hjälp som ingår