Få varma leads 

Värm upp dina inkommande leads genom automatiska mail beroende på vad de klickat på eller laddat ner. Skicka dina varma leads till säljare när det är dags att följa upp manuellt.

Varför värma upp leads innan en säljare ringer?

Det är viktigt att ringa leads vid rätt läge. Om du ringer för ofta och för tidigt (t ex så fort de laddat ner något från din hemsida) riskerar du att göra dem irriterade. Men ringer du försent kan du förlora kunden till en konkurrent.

Genom att följa upp med automatiska uppvärmningsmail och mäta vad leads gör kan du notifiera dina säljare så fort en kontakt visar att den är i ett läge där den är öppen för ett samtal - dvs ett varmt lead.

T ex om de tittar in på prissidan. Eller om de läser ett case study som visar hur en annan av era kunder löst samma problem som de har.

Exempel på flöden som kan bearbeta och värma leads

Metod ett: Korta mail med länkar till relevanta resurser

Den vanligaste metoden för att värma upp nya leads är att följa upp med en serie korta mail som länkar till relevanta resurser. Du behöver inte något fancy i mailen - bara relevanta länkar till annat de kan vara intresserade av beroende på vad de gjort på din hemsida tidigare.

Några bra sådana brukar vara länkar till bloggposter som handlar om det de visat intresse för, studier om ämnet, guider ni har om relevanta områden, case studies om hur andra kunder löst liknande problem, eller om leadet har visat någorlunda stort intresse, till och med länkar till era produktvideor eller broschyrer.

Uppföljande mail ska inte vara påträngande, utan korta och anpassade efter vad ditt lead laddat ner. Två eller tre paragrafer är tillräckligt, med länkar till övriga relevanta resurser.

Case studies är normalt en speciellt bra resurs eftersom det både är intressant, säljande och visar dig om ditt lead är varmt. Oftast läser man case studies om man är intresserad av ett företags produkt eller tjänst.

Du kan med fördel förlänga din uppföljningscykel till flera månader om du ökar väntetiden mellan varje mail. Detta är speciellt bra om du säljer komplexa produkter med långa säljcykler. Om ditt material är intressant för en potentiell köpare kommer du inte bara att upplevas som hjälpsam, utan din kontakt kommer ofta även sprida vidare ditt material till andra beslutsfattare. Flera av våra kunder har kortat sina säljcykler med många månader bara med hjälp av denna metod.

Metod två: Långa informativa mail med djupare innehåll

Den andra uppföljningsmetodiken för att värma upp leads är att skriva långa, informativa mail. Denna metod passar bra för dig som säljer informationsprodukter, t ex utbildningar eller workshops.

Då kan du med fördel dela upp den informationen du säljer i mindre bitar och utbilda dina kontakter över tid via email. Gör du detta bra kan din emailsekvens i sig bli så pass värdefull att du kan använda den som en leadmagnet. Man optar då in för att få ta del av din emailutbildning. Varje email lär ut ett koncept. Vill du verkligen gå all-in och skapa värde kan du till och med i varje email ge läsaren hemläxor och erbjuda dig att ge feedback på deras hemläxor, eller på andra sätt skapa interaktiva element i din utbildning så att du erbjuder mer än bara text.

Interaktiviteten kan handla om att kontakterna får feedback från dig, eller per automatik genom inlämningar och uppgifter på din hemsida.

Vi på FunnelBud gör t ex precis detta, eftersom utbildning är en stor del av vårt erbjudande. Vi har skapat en rolig slinga med utbildande mail som på ett interaktivt sätt både demonstrerar FunnelBud och lär ut vår metodik med de tre marknadsföringsprocesserna över några veckors tid. Under utbildningens gång kommer du att få se både live demon på hur FunnelBud fungerar, och få screenshots och videos från oss som visar olika saker som händer på vårt håll när du utför vissa saker i våra mail.

Opta in nedan för att testa den själv! Den är helt gratis och vi kommer inte att försöka sälja till dig under utbildningens gång, utan den visar dig olika aspekter av FunnelBud på ett interaktivt och roligt sätt:

Vill du testa att bli marknadsförd till?

testa att få inbound marketing

Vill du se hur det känns att bli marknadsförd till med ett Marketing automation-system? Testa vårt automatiska flöde med ett email i veckan i 5 veckor där varje mail med videos, screenshots och roliga övningar visar hur systemet reagerar interaktivt på dina handlingar.

En bra metod som standardiserar din Inbound Marketing

Vill du skapa varma leads men inte helt säker på hur du ska göra? Följ bara vår beprövade metod nedan! Baserat på många kunder som gjort precis detta vet vi att det fungerar:

Marketing Funnel: Fånga leads

Erbjud leadmagneter på din hemsida som fångar upp leads. Följ sedan upp på dessa med automatiska mail som skickar mer information och relevanta case studies. När leadet visar engagemang är det dags att följa upp.

Du kan till och med automatisera det uppföljande mailet från ansvarig säljare och på så sätt spara ännu mer tid (och se till att saker inte ramlar mellan stolarna när säljarna har mycket att göra).

När säljaren får svar på "sitt" mail (det som skickades ut automatiskt) löper konversationen på naturligt därifrån, och sannolikheten för möte är hög!

Skapar du ett antal sådana här "Funnels" och länkar till dem via bloggposter och inlägg på sociala medier kommer du snart att skapa en ström av trafik till din hemsida, varav ca 20% konverterar till leads och ca 10% av dessa blir möten. På sikt kommer detta ge dig fler mötesförfrågningar än du kommer att klara av att hantera.

SharpSpring

Hur SharpSpring skapar varma leads

automation som skapar varma leads

Skapa visuella diagram över automatiska säljflöden

Använd automationer för att värma upp leads

Skapa personligt anpassade uppföljningsflöden som värmer upp dina leads helt automatiskt åt dig. Håll dina leads varma långt efter att de konverterat genom långtida leadsbearbetning såsom retargeting-annonser eller nyhetsbrev. Se när leads besöker olika sidor eller klickar på mail som indikerar att de är varma.

Mail som visar olika innehåll till olika personer

Du får två leads. En har fyllt i titel som "finanschef" medan den andra fyllt i "IT-chef". Nu kan du i uppföljningsmailet visa finanspersonen besparingsmöjligheter, medan IT-chefen istället ser förbättringar din produkt eller tjänst medför i deras miljö.

dynamiskt emailinnehåll

Visa olika mailinnehåll för olika läsare

Kvalificerade leads med scoring

Skapa en kvalificeringsmodell med lead scoring

Se hur varmt ditt lead är genom att titta på lead score

Poängsätt olika handlingar. Se en enkel lista med alla dina heta leads. Använd den förinbyggda mallen för poäng, eller ändra som du känner. Minska poäng när leads är inaktiva så gamla leads försvinner automatiskt.

Få en notis när leads är varmt nog att följa upp

Skapa mail som går till den säljare som äger det lead som är varmt. Skicka mailet när leadet uppnår en viss poäng eller när de utför en viss handling (t ex att de besöker din hemsida efter en viss tid, tittar på vissa sidor, eller klickar på en viss länk i ett mail). Se med ett klick allt leadet har gjort och följ upp med relevanta samtal.

Kvalificeringsnotifieringar

Få mail när leads blir varma nog

Vad betyder leadskvalificering?

Det finns ett begränsat antal timmar på dygnet, och det tar lång tid att följa upp på alla leads du snart kommer att få. Leadskvalificering hjälper dig att fokusera på de leads som gjort rätt saker, fyllt i rätt information (t ex en viss målgrupp, titel eller senioritet), och dessutom visat intresse att lära sig mer.

Genom att automatisera processen kan du sålla ner listan på leads till de allra hetaste. Resten följs upp automatiskt via mai och får tid att själva läsa på i sin egen takt. När de är redo kommer din kvalificeringsmodell att säga till dig, och då kan du följa upp.

På så sätt är det lättare att hålla reda på ett stort antal leads. Det är nästan som att ha en arme av snälla juniora säljare som gör grovjobbet med att hålla kontakten med ett stort antal leads åt dig, tills de vill prata med någon för att gå vidare.

Tänk om vi inte har så många leads då?

Även om du bara har ett fåtal leads är det trevligt med ett par uppföljande mail som skickar relevant information som man visat intresse för, än att genast bli uppringd av en hungrig person som vill sälja något.

Om du först under några veckor följer upp med bra, relevant material som du själv kan stå för, så kommer samtalet att bli mycket trevligare när du väl ringer.

Även med ett fåtal leads är det svårt att komma ihåg vad leadet har gjort, vad du har skickat, och vad du bör skicka härnäst. Det kan lätt ta 15-20 minuter per lead och mail, vilket blir väldigt lång tid om du bara har några få leads per månad som ska följas upp någon gång i månaden eller veckan. Då är det till stor hjälp att systemet gör det åt dig.

Dessutom blir resultatet oftast bättre när du låter systemet göra det här jobbet. För du kan analysera vilket material dina leads läser och klickar på, och vilket som inte är intressant, och hela tiden förbättra ditt innehåll och dina flöden.

SharpSpring: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad


SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med SharpSpring.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Inkluderade tjänster

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

VILL DU LÄRA DIG MER OM SHARPSPRING?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med härliga funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!