Mätbar marknadsföring 

Mät vad som fungerar och förbättra varje steg. En treprocentig förbättring i varje steg kan leda till hundratusentals extra kronor i intäkter!

Mät och optimera varje steg i din säljprocess

Vi hjälper dig att definiera, mäta och optimera din säljprocess. Skapa en steg-för-steg säljprocess som tar leads hela vägen till sälj. Mät varje steg och se var flaskhalsarna ligger. Bland både digitala och manuella steg i din säljprocess. Mät sedan vilka delar av din säljprocess som kan automatiseras. Vi hjälper dig sedan automatisera dessa och mäter resultatet.

Genom att regelbundet mäta, hitta flaskhalsar och antingen optimera eller automatisera kommer du att se en kraftig ökning av intäkter som ramlar in i slutändan.

Exempel på hur en säljprocess kan mätas och optimeras

Ett svenskt mjukvaruföretag hade följande säljprocess:

 1. Besökare hittar dem via bloggen
 2. Konvertering till lead
 3. Säljare pratar med lead
 4. Kontrakt och installation

Men ledningen kunde inte se vilka aktiviterer som ledde till försäljning, alla säljare sålde på olika sätt, och prognoserna stämde nästan aldrig.

Företaget skapade därför ett nytt säljteam bestående av tre säljare som skulle följa en strikt säljprocess. De började dokumentera alla säljaktiviteter i sitt sälj- och marknadsföringssystem. De började testa olika säljsteg och mäta resultatet.

Efter två år av detta ser deras säljprocess istället ut så här (nya steg fetmarkerade):

 1. Besökare hittade dem via bloggen
 2. Konvertering till lead
 3. Uppföljande mail som dirigerade till onlinepresentation
 4. Initiell kvalificering per telefon
 5. ROI-analys via delad skärm på webben
 6. Produkttest
 7. Signerad projektplan
 8. Initiell utrullning och signering av godkännande
 9. Full utrullning

Med denna säljprocess har icke-kvalificerade initiala aktiviteter automatiserats bort, leads som hamnar hos säljare är både förkvalificerade och inlärda i grunderna, och nya säljsteg har införts som både kvalificerar kundens köpvilja och lär kunden om företagets unika fördelar.

Nästan alla som ser dessa två säljprocesser sida vid sida förstår att den senare ger högre resultat. Faktum är att företaget halverade tiden från första kontakt till pengar in, multiplicerade antal affärer varje stängde, och ökade försäljningen drastiskt (mer än 20 miljoner kronor i affärer stängdes via inkommande leads under en tvåårsperiod).

Och allt detta på grund av att man skapat en metod för att systematiskt mäta och optimera sin säljprocess., steg för steg.

Vårt system FunnelBud låter dig göra samma resa, och vi på FunnelBud stöttar dig hela vägen!

SharpSpring

Hur SharpSpring mäter och optimerar din säljprocess

crm säljprocess lead till affär

Smidigt CRM med dra- och släppfunktion

Inbyggt CRM från lead till affär

Sharpspring kommer med ett inbyggt CRM som innebär att alla dina leads kan gå hela vägen från lead till affär och ge dig återkoppling vilka marknadsaktiviteter som ger pengar in. Systemet är enkelt att änvända där du drar och släpper kort för att flytta opportunities i säljprocessen.

Skapa flera säljprocesser

Du kan skapa hur många säljprocesser du vill. Ha en säljprocess per produkt eller per typ av affär, eller testa olika säljprocesser för olika team och se vilken process som ger bäst resultat. Definiera i varje process när ett lead ska kontaktas, och varna när stegen inte utförts.

mät och optimera säljprocesser

Testa olika säljprocesser mot varandra

påminnelser och noter i säljprocessen

En todo-lista och noter i ditt CRM

Skapa påminnelser och ta noter

Att ha allt du behöver i ditt CRM skapar stora fördelar, då dina säljare ser allt de behöver göra på ett ställe, du kan mäta antal samtal och möten som görs i varje steg, och det blir enklare och effektivare att jobba i systemet.

Mät var affärer kommer ifrån

Se detaljerade rapporter som visar både aktiviteter säljarna gör och hur din prognos ser ut. Använd informationen för att coacha, förbättra din säljprocess, och se vilka marknadsaktiviteter som leder till resultat.

mät och optimera försäljningen

Mät och optimera försäljningen

Vi har redan Salesforce eller ett annat CRM

Det är helt OK! Sharpspring integrerar med Salesforce, och om du har ett annat system sätter vi upp integrationen åt dig. Säljarna kan jobba kvar i ditt system och få in leads och information de behöver där, medan marknadsföringen kan ske i Sharpspring.

Jag vet inte var jag ska börja.. 🙁

Vi vet! Du är inte ensam om detta. Det är därför vi brukar säga att "köpa ett system är som att köpa en låda med lego - om du inte satt ihop lego förut är det inte så stor chans att du ska kunna bygga något snyggt på första försöket". Faktum är att det är det här som gjorde oss motiverade till att starta FunnelBud, och det är det problemet vi löser! Vi blev trötta på att se företag köpa Hubspot, Pardot och andra liknande produkter för att sedan fastna i teknikstrul och aldrig riktigt komma igång. Därför sköter vi allt sånt åt dig, och är din partner. Vi blir en del av ditt team som stöttar dig med både idéer kring vad du ska göra och vad som fungerat för andra, och anpassar kontinuerligt systemet åt dig så att det fungerar som du förväntar dig.

SharpSpring: Marketing Automation & CRM för en låg månadskostnad


SharpSpring är en lättanvänd molnlösning som hjälper dig få fler leads, hålla koll på dina affärer, och sälja mer. Komplett med avancerade funktioner som tracking, lead scoring och automationer. Vi som erbjuder det heter FunnelBud och hjälper dig både med uppsättning, anpassningar och att sätta upp automationer och affärsprocesser utan kostnad.

Marketing Automation

Landningssidor, nyhetsbrev, automationer, segmentering och mer. Istället för en massa system - ett för nyhetsbrev, ett för event, ett för lead scoring - så kan du sköta allt med SharpSpring.

CRM-system

Kontakter, företag och affärer. Säljprocesser. Mailsynk. Rapporter. Integrerat med marknadsföringen så du får in nya leads rakt in i CRM-systemet och ser historiken.

Inkluderade tjänster

Vi hjälper dig med allt. Hur ska du få fler leads? Vilka automationer kan hjälpa din försäljning? Träning, snygga emailmallar, fantastisk support. Andra tar 20-40 000 kr/mån. Med oss ingår det.

Låg månadskostnad. Allt ingår. Fantastisk support. Tveka inte att kontakta oss för en demo!

VILL DU LÄRA DIG MER OM SHARPSPRING?

Inga fler krångliga system som ska integreras. Alla dina kontakter på ett ställe. Massor med härliga funktioner som hjälper dig att både sköta din marknadsföring och försäljning på ett ställe, med all företagets kundkommunikation samlat. Och med låg månadskostnad och en egen specialist från FunnelBud som hjälper dig kommer du igång utan snabbt!